Last news in Fakti

7 Август, 2016 16:06 5 939 2

Австрия извади голяма секира за Турция

  • австрия-
  • ес-
  • турция

Външният министър Себастиан Курц е готов да блокира отварянето на новите глави по преговорите за присъединяване

 Външният министър на Австрия заяви, че е готов да блокира разширяването на преговорите за приемането на Турция в ЕС, съобщи „Нюзуик“.

През тази седмица се разгоря сериозен скандал между Австрия и Турция. Това стана, след като австрийският премиер Кристиан Керн призова за прекратяване на преговорите за членство на Туриця. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу определи Виена като „столица на крайния расизъм“, австрийският му колега Себастиан Курц заяви, че споразумението за ограничаване на бежанския поток е в опасност.

„Аз имам място и глас в Съвета на външните министри на ЕС. Въпроса е само кога ще обсъждаме отварянето на новите глави по преговорите с Турция? Аз съм против това“, заяви Курц пред „Курир“. Така той изтъкна като причина чистката в страната, настанала след опита за военен преврат на 15-ти юли.

„Критериите за либерализиране на визовия режим няма да бъдат изпълнени от Турция. Изискванията по присъединителните договори също не са изпълнени. Всичко е ясно“, заяви Курц.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    2 1 Отговор
    Външният министър на Австрия има поне смелостта да обяви опасността от приемането на Турция в ЕС.Не мога да разбера другите държавни представители от европейските държави членки на ЕС,дали са забравили историческата истина,когато турския ятаган беше достигнал до средата на Европа,и с колко години върнаха назад поробените ЕВРОПЕЙСКИ държави,които и до днес носят раните от робството,защото все още някои помним разказите на дядовците си за зверствата на турци и цигани по нашите земи,а сега се допуска отново да навлизат на територията на Европа мюсюлмани под предлога,че бягали от войните?!??А дали тези същите не са една ,,разглобена"армия която да действа ,както прави и сега на територията на ЕС и понеже не е армия както сме свикнали да разбираме понятието армия ,то воюването с такава армия е невъзможно.Това е ход на заблуждение и управляващите ЕС,не бива да подценяват силата на такава армия на територията на Европа.Трябва да се спре спекулирането с тази ТОЛЕРАНТНОСТ защото именно това ЗАБЛУЖДЕНИЕ ще ни излезе много скъпо след време.По този начин гледайки да не нарушим ,,ПРАВАТА НА БЕЖАНЦИТЕ"ние вкарваме вълка в кошарата.Защо се допуска да минават мигриращи хора свободно през границите на държавите? Какво пречи всеки чужденец да минава през определените ГКППТ с документи и всичко да става легално,и така може да се контролира потока от хора ,и да се знае какви хора минават.Ако по границите се спазва строгостта на закона никой не би дръзнал да премине като знае,че може да бъде прострелян.Така както направихте сега вие загубихте АВТОРИТЕТА НА ЕВРОПА,КАТО ПРАВОВО ОБЕДИНЕНИЕ. Много трудно ще е вече да се въвежда какъвто и да е ред.Бежанците ще си правят каквото си искат ...докато не се въведат много строги мерки както при военно положение,иначе Европа е загубена.Тия мангали ще си правят каквото си искат и не след дълго ще се видите в чудо.По добре днес със всичката строгост на законите защото ,утре ще е много късно!
  • 2 Ида

    1 1 Отговор
    Напълно съм съгласен
Новини по държави: