Тема: Украйна

11 Август, 2016 14:41 2 232 1

Русия затяга сигурността край Крим

  • русия-
  • крим-
  • украйна

Кирм призовава за Изваждането на Украйна от ООН

Русия затяга сигурността край Крим - 1
Снимка: БТА/AP

Руският президент Владимир Путин обсъди с членове на Съвета за сигурност на Русия взимането на допълнителни мерки за сигурност в Крим, съобщи ТАСС.

Срещата бе във връзка с новината, че руските сили за сигурност са предотвратили терористични атаки в региона от страна на украинските спецслужби.

Обсъдено е било обезопасяването на основни инфраструктурни обекти в Крим. Подробно са били обсъдени варианти за сигурността по сухопътната граница, морските води и въздушното пространство на Крим. Информацията бе обявено от спецслужбата на Кремъл.

В срещата участие са взели още руският премиер Дмитрий Медведев, външният министър Сергей Лавров и министъра на отбраната Сергей Шойгу.

През вчерашния ден Путин заяви, че е била заловена диверсионна група, планирала проникване в Украйна. Нейната цел е била да саботира туристическия отрасъл в Крим. На този етап Украйна отрича обвиненията, че стои зад атаките.

В същото време властите в Крим призоваха Украйна да бъде изключена от ООН и ОССЕ. Това бе заявено от вицепремиера на кримското правителство Руслан Балбек.

По време на задържането на диверсантите са загинали двама руски военни. От Крим заявиха, че новината за опита за атентати не е повлияла на техния туристически отрасъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин на България

    0 0 Отговор
    След извършеният държавен преврат Украйна реално не съществува като суверенна страна, затова всички поразии които идват от бившите й територии следва да се приписват на САЩ.
Новини по държави: