15 Октомври, 2011 08:37 1 223 0

Тежки сражения в Либия

  • либия-
  • кадафи-
  • сражения
Тежки сражения в Либия - 1
Снимка: БГНЕС

Над 200 бойци от силите на Преходния национален съвет (ПНС) са убити при вчерашните престрелки и сражения в Триполи с привържениците на Муамар Кадафи, твърдят представители на командването на силите, верни на диктатора. Съобщенията им не могат да се потвърдят от независим източник.

Силите на полковника си пробивали с бой път към престижния хотел "Риксос", където живеят чуждестранните журналисти, съобщи БГНЕС като се позова на ИТАР-ТАСС.

Говорителят на бившия режим Муса Ибрахим твърди, че неговите подразделения са установили контрол над град Гарян на 100 км южно от Триполи. Над града се развяват зелените флагове на Джамахирията.

Последните часове в интернет се появиха десетки записи, на които се вижда как привърженици на Кадафи късат и горят трикольорите на новата власт в страната. По думите на очевидци в редица населени места западно от Триполи над къщите също се развява зеления флаг. Съобщава се също за блокиране на шосето, водещо от столицата към Тунис.

В самия Триполи ПНС е увеличил постовете, а опълченците на всеки 100 метра спират колите за проверка.

Муамар Кадафи обяви 14 октомври за Ден на интифадата и в обръщение призова либийците да се вдигнат и да изгонят "предателите и НАТО". Обръщение направи и синът му Сейф ал Ислам, за когото се смята, че командва въоръжените действия в Триполи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА