Last news in Fakti

13 Август, 2016 08:31 2 965 6

Лъжкиня ли е Хилъри Клинтън?

  • хилъри клинтън-
  • сащ-
  • лъжи-
  • уволнена-
  • уотъргейт-
  • правна комисия-
  • хилъри родъм

Наскоро отново изплуваха отдавна забравени парчета от прохождането й в политиката

Лъжкиня ли е Хилъри Клинтън? - 1
Снимка АП/БТА

В повечето случаи, хората не се променят. В случай, че не знаете това или сте го забравили, едно прозрение изплува от миналото, за да ни го припомни.

Като 27-годишен адвокат в Правната комисия на Камарата на представителите на САЩ, по време на разследването "Уотъргейт", Хилъри Родъм (понастоящем Хилъри Клинтън) е уволнена от нейния началник, демократът Джери Зейфман.

Когато в едно интервю го попитали защо Хилъри Родъм е била уволнена, Зайфман заявява: "Защото тя беше лъжкиня. Тя беше неетичен, непочтен адвокат, тя заговорничеше да наруши Конституцията, правилата на Камарата, правилата на комисията и правилата за поверителност. "

Но била ли е наистина уволнена, младата Хилъри, за неетично поведение? Американският политически коментатор Ръш Лимбау смята така. Както и вирусният имейл, който циркулира в пространството от години.

Лъжкиня ли е Хилъри Клинтън?

От един имейл става ясно, че Хилъри Клинтън - тогава Хилъри Родъм - е била уволнена за лъжа и неетично поведение, когато на 27-годишна възраст работи по разследването "Уотъргейт". Вярно ли е това? Някои хора смятат, че би трябвало да е вярно, щом навсякъде из интернет пространството плават изображения, които твърдят достоверността на твърдението.

В своята книга "Стремежът на Хилъра към власт", Зейфман посочва, че тя "... ангажирана в различни користни, неетични практики за нарушаване на правилата на Камарата."

В своя уебсайт, който е бил спрян, Зейфман казва: "Хилъри Клинтън е етично негодна да бъде сенатор или президент - и ако тя е на път да стане президент - и последните следи от традиционния морален авторитет на партията на Рузвелт, Труман и Джонсън ще бъдат унищожени. "

Проблемът с тези твърдения е, че много от тях се вадят от контекста и разглеждат от удобен за интерпретатора ъгъл. За повечето републиканци тя е била, е и ще си остане неетична. За повечето демократи тя е блестяш политик, който знае как да реагира в критични ситуация. Може би истината е някъде посредата.

За пръв път, светлина върху този аспект от миналото на Хилъри, хвърля журналистът Дан Калабрезе през 2008 г., когато интервюира Джери Зейфман, човекът работил като главен съветник на Правната комисия на Камарата по време на изслушванията за Уотъргейт. В интервюто Зейфман разказва историята за поведението на бившия си служител по онова време.

Историята около тези събития от живота на жената, която се стреми да стане 45-тият президент на САЩ, не за пръв път изплуват в медийното пространство. Те се появиха, когато през 2008 г., в опит да изтъкне своя опит във външната политика Хилъри заяви, че при пристигането си в Босна през 1996 г., били посрещнати от дъжд о куршуми и всички от делегацията ѝ трябвало да се придвижват на прибежки, скрити зад колите. Но на видео от посещението, разпространено малко след гръмкото изказване, се вижда как Клинтън спокойно се ръкува с американските войници.

Още тогава това постави въпросът, дали настоящият кандидат за президент на САЩ не следва определен модел на лъжи. Този въпрос възниква и сега - остава ли си лъжкиня Хилъри Клинтън?

Лъжкиня ли е Хилъри Клинтън?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кон

    1 0 Отговор
    Остава си!
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Само по физиономията й си личи че е лъжлива манипулативна к.чка и ще бъде най-голямата грешка на американците ако я изберат за президент. И без тва са я закъсали доста и ако не направят рязък завой от външната си политика Русия и Китай ще ги смачкат. Единственият им шанс е Тръмп да стане президент, обаче няма да го изберат или пък ще има няква шашма с преброяването и ще нагласят нещата да стане Клинтън.
  • 3 Нафарфорий

    1 0 Отговор
    Клинтън да прекръсти на Ммеркел
  • 4 javorrrrr

    1 0 Отговор
    Жените, гонещи власт са по-безскрупулни и от мъжете. Сами може да се убедите и от нашето политиеско пространство.
  • 5 ЪГР

    0 2 Отговор
    не е лъжкиня
    само про-руските сайтове може да напишат такава статия.
  • 6 k333

    0 0 Отговор
    Тя има да си връща на целия свят дето и се смяхме за свирката на Били... и ще си го върне с едни големи гъби над Европа. Така че по добре клоун отколкото да ходим войници заради една пача