15 Октомври, 2011 12:44 1 676 0

Протести в целия свят на 15 октомври (Видео)

  • occupy wall street-
  • протест-
  • уол стрийт

„Окупирай Уолстрийт” се разраства

Протести в целия свят на 15 октомври (Видео) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Масовите демонстрации срещу политиката на властите под наименованието „Окупирай Уолстрийт” преминаха мирно, съобщава се за единични случаи на сблъсъци, предаде днес Си Ен Ен.

Протести са се състояли в Денвър, Сиатъл, Сан Диего и Ню Йорк.

Участниците са били толкова многобройни, че охраняващите ги полицаи трудно удържали в кордоните тълпите от хора, и не могли да принудят демонстрантите да напуснат окупираните от тях градски паркове и градини.

Арестувани са няколко десетки души. Те са обвинени в нарушаване на обществения ред и съпротива при арест. По данни на полицията, причина за задържането на повечето от тях е било това, че пречели на автомобилния поток и не се подчинявали на предупрежденията на властите да напуснат заетите от тях градски територии.

От Ню Йорк протестът "Occupy Wall Street" се разпространи не само върху редица американски градове, но и сред 80 страни в целия свят. Според интернет сайта 15october.net днес демонстрации и протестни акции ще има в 951 града в 82 страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА