15 Октомври, 2011 17:00 1 052 1

И София се включи в световните протести

  • протест
И София се включи в световните протести - 1
Снимка: БГНЕС

Не повече от петдесетина бяха гражданите на столицата, които се включиха в инициативата "Глобален протест", предаде БГНЕС.

 
Два пъти повече бяха служителите на реда, които ги ескортираха по време на протестното шествие. В 14 часа то започна от НДК и премина по бул. "Васил Левски" до Народното събрание и храм - паметника "Александър Невски".
 
Марин Маринов, организатор на инициативата обясни, че целта е да се подпомогнат протестите в целия свят, насочени към постигането на истинска демокрация и спирането на финансовия натиск, оказван върху гражданите. "Искаме реална демокрация тук и сега" – това го казват по цял свят и ние също го повтаряме, не само защото сме го прочели в интернет, но мисля, че в България също е толкова необходимо, както примерно в Мадрид или Ню Йорк. Разликата е, че ние сме по-бедни от тях и трябва повече да го искаме", коментира той.
 
Марин Маринов се изказа в подкрепа на журналиста Сашо Диков, чийто автомобил бе взривен преди два дни. "По този начин се насажда страх", отбеляза той. Маринов припомни, че инициативата за "Глобалния протест" тръгна именно от Мадрид. Движението - организатор вече носи името "15 октомври". 
 
Емилия Балчева, участник в протеста подчерта, че българите, въпреки чувството за "провинциален народ", не бива да останем извън световните процеси. Според нея, причината за бедите на хората навсякъде по света е финансовата, икономическа и банкова олигархия. Балчева бе категорична, че днешният протест не е на граждани с леви политически възгледи, а на обикновени граждани. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Read Me

    0 0 Отговор
    Джон Перкинс - Исповедь экономического убийцы

    http://www.youtube.com/watch?v=LCyJLOISK_o&feature=related