16 Август, 2016 16:13 1 468 1

Подплашени турци изтеглят децата си от гюленистки училища

  • фетхулах гюлен-
  • белгия-
  • гюлен-
  • училища-
  • семейства-
  • подплашени-
  • турция

Ако пратим детето си в училище на Гюлен е предателство, заяви живеещ в Белгия турчин

Подплашени турци изтеглят децата си от гюленистки училища - 1
Снимка: БТА/ AP

Подплашени турски семейства, живеещи в Белгия, изтеглят децата си от гюленистки училища, съобщи „Дейли Сабах“.

Много турци са записали децата си в учебни заведения, свързани с проповедника Фетхулах Гюлен, защото белгийските не позволяват носенето на забрадки в час.

След опита за военен преврат в южната ни съседка, обаче, родителите – виждайки масовите чистки и арести – са решили да не рискуват.

„Ако нещо се случи в родината ми, сякаш нещо се е случило с мен. Ако страната ми е силна, то и аз съм силна. Голяма грешка е да остана в училище, подкрепяно от организацията на Гюлен“, заяви 17-годишната ученичка Дилек Курт, живееща в Маасмехелен.

Нейният баща – Рамазан Курт – заяви, че ако след преврата изпрати детето си в гюленистко училище, то това ще е предателство.

Той добави, че дори със забраната за носене на забрадки, би предпочел да изпрати момичето в брюкселско училище, защото ще избегне „предателството“.

Факти.бг припомня, че при опита за военен преврат в Турция – потушен в ранните часове на 16 юли – бяха убити 250 души, а стотици бяха ранените. Анкара обвини живеещия в САЩ за организирането на преврата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    И как по-точно някой толерантен еврогей си представя интеграцията на тия джангали, като излиза че те си правят държава в държавата. Паразитни организми, съществуващи на гърба на държавата-майка!

    Защо е възможно в държавните училища да са забранени забрадките, а в частните не? Защо въобще се позволява да има мюсюлмански училища?!

    После не се удудвайте когато тия паразити правят в европейските градове митинги в подкрепа на ердоган. Те не се имат за белгийци, примерно, те се имат за турци и с толерантност това никога няма да се промени! Дори съм убеден, че ако се наложи, ще излезнат и на война в защита на турските интереси. Същото ще стане и с другите джнагали, дето се намъкнаха напоследък в Европа. Това си е чисто доказателство за превземантето на европа от мюсюлманите!
Новини по държави: