Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Август, 2016 21:53 1 371 6

Меркел и Оланд призоваха за спокойствие в Крим

  • ангела меркел-
  • крим-
  • франсоа оланд

Те проведоха телефонен разговор с Петро Порошенко

Френският президент Франсоа Оланд призова за избягване на „всякаква ескалация“ на напрежението в Кирм. Това е станало по време на телефонен разговор с президентът на Украйна Петро Порошенко и германския канцлер Ангела Меркел, съобщи La Informacion.

Конференцията е по инициатива на Порошенко. Това става след руските обвинения за украинска диверсия в Крим, отправени през миналата седмица.

Оланд още веднъж подчерта позицията на Франция срещу анексията на Крим от Русия. Той заяви, че страната му никога няма да признае руските претенции. Оланд още веднъж призова враждуващите страни да спазват догвореностите от Минското споразумение. Според него евентуални военни действия ще попречат на перспективата за избори в региона.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    тес 2 та нема ли кой да им каже че Крим вече е част от руската федерация по волята на 98 проц от живущите там и Русия няма никакви претенции към него....И че Путин заяви че ако някой има претенции към Крим ще го нарани ако треба и с ядрена манджа
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 раптър

    0 0 Отговор
    Тези два дъбила, заедно с Марципанко, май не са запомнили що е бой.А всички те имат толкова национални примера!знаят
  • 4 раптър

    0 0 Отговор
    Доколкото знам Путин им е казал , че разговори ще води с тях , когато протежето им Марципанко влезе в час,... иначеПутин ще вземе мерки!
  • 5 Не с рого

    0 0 Отговор
    "Оланд още веднъж подчерта позицията на Франция срещу анексията на Крим от Русия. Той заяви, че страната му никога няма да признае руските претенции".
    Прав е човекът. САЩ имаха вече работен проект за военната си база в Крим, и какво стана? Русия, дето нямаше и идеен проект даже, си прибра полуострова под носа им. Обърка мирните американски планове на НАТО!
    Оланд ако не вика за САЩ, та за кого?
  • 6 да го кажем направо

    0 0 Отговор
    И Оланд и Меркел са политически трупове в Европа-затова и мнението им все повече губи тежест на политическата сцена.Оланд е наричан убиец от самите французи,а Меркел немците я пращат в Сибир.Реално,те само доизкарват мандатите си-като се стремят да останат в голямата политика посредством гръмки заявления-но не хващат декиш вече.Безумието на тези двамата докара в Европа проблеми,които занапред ще унищожът не само социалната сигурност на европейците,но ще унищожът и европейската цивилизация.
Новини по държави: