22 Август, 2016 20:51 2 135 2

Европа обръща нова страница

  • евопа-
  • страница-
  • матео ренци

Европейските лидери уважават решението за Brexit

„Много хора смятаха, че след Brexit Европа ще стигне до края си, но случаят не е такъв.“ Това беше заявено от италианския премиер Матео Ренци, цитиран от „The Telegraph”.

Днес Ренци посреща канцлера на Германия Ангела Меркел и президента на Франция Франсоа Оланд за разговори, които трябва да изяснят единна стратегия за развитието на ЕС лед Brexit.

“Ние уважаваме избора на британските граждани. В същото време обаче, ние искаме да можем да обърнем нова страница за бъдещето“, допълни Ренци.

Франсоа Оланд заяви, че по време на разговори на самолетоносача „Гарибалди“ тримата лидери са се разбрали да задълбочат връзките в сферата на отбраната в ЕС.

„Вярно е, че Brexit доведе до несигурност. Факт е, че през второто тримесечие имаше забавяне на растежа. Важно е възможно най-бързо да премахнем всички неясноти“, заяви Оланд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сноу

    0 0 Отговор
    Много кратка реч са ти написали бе Ренцино...аха --да можеш да я прочетеш,че баба Смъркалана се чуди и тя коя страница да обърне..Хм... то Оланчето вече обърна страници и тефтери ,то дори не знае коя посока да хване...
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Унищожиха режима на Кадафи в Либия, който спираше африканските пълчища, унищожиха режима на Асад, който спираше азиатските пълчища, съзнателно циганизираха Европа.
    Сега с кахърни муцуни се мъчат да ни вдъхнат оптимизъм.
Новини по държави: