Last news in Fakti

13 Септември, 2016 09:06 1 627 10

Ходорковски търси съперник на Путин

  • михаил ходорковски-
  • съперник-
  • владимир путин

Той започна проект за намиране на нов кандидат за президент

Михаил Ходорковски започна проект за избор на нов руски президент, съобщи РБК.

Проектът стартира на 12-ти септември през специален сайт. Първоначално в него ще бъде представен списък с 10 души, за които експерти смятат, че могат да се конкурират с Владимир Путин на изборите през 2018 г. Сред тях са дъщерята на Борис Елцин – Татяна Юмашева, кметът на Екатерининбург – Евгений Ройзман, политиците Григорий Явлински и Лев Шлосберг, журналистите Сергей Медведев, Елена Риковцева и Олга Бещлей, бившият финансов министър Алексей Кудрин, лидера на „Парнаса“ Михаил Касянов, бившият губернатор на Пермския регион Олек Чиркунов и бившият конституционен съдия Тамара Морщакова.

В списъка фигурира и Алексей Навални, но с уточнението, че според сегашните закони той няма право да се кандидатира. Списъскът е направен без знанието на изброените политици и общественици. Възможно е той да бъде разширен. Ходорковски е готов да предостави своята подкрепа на подходящия кандидат. Той ще бъде консултиран и от анализатори.

Михаил Ходорковски прекара близо 10 години в трудови лагери в Русия. След освобождаването си Ходорковски първоначално обеща да не се занимава повече с политика, но след това създаде проевропейското движение "Отворена Русия" и каза, че е готов един ден да се кандидатира за президент.

Ходорковски бе освободен с активното посредничество на бившия германски външен министър Ханс-Дитрих Геншер. Когато е освободен от руския затвор Ходорковски пристигна в Берлин на борда на частния самолет на германския бизнесмен Улрих Бетерман, който той му предоставил след молба от Геншер. Именно Геншер беше човекът, който съобщи, че Ходорковски е пристигнал в Германия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ВНИМАВА

    3 0 Отговор
    Той със сигурност е подкрепян и финансиран от запада, който отчаяно се опитва да се отърве от Путин. Ще се пробват да внесат някаква интрига и разцепление в Русия, обаче няма да се получи. Путин отдавна е надхвърлил официалните си правомощия и власт на президент и реално има силата на цар или император там, така че каквито и да било опити за дестабилизиране на режима в страната ще бъдат обречени на неуспех и смачкани още в началото. А Ходорковски да внимава какво прави и говори, щото да не му се случи неприятна случка, в сравнение с която десетте години затвор може да му се сторят като почивка на курорт.
  • 2 мужик

    1 1 Отговор
    Колко са десет човека за Мравояда ! Ще им изпрати чеченците и за десет дни ще си остане единствен кандидат за президент!

    Путин конкуренция не търпи!Справка близката история!!!
  • 3 кроко

    2 0 Отговор
    В България има доста клавиатурни виртуози на русофобията и антипутинизма, може да пита някой от тях дали не е навит?!
  • 4 Adolfo

    2 0 Отговор
    този чифо дали не е нагъл?
  • 5 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    ходорковски няма да постигне нищо за съжаление.наи-много да утрепат още някои руснак.особено неприятно ще е ако убият последния истински дисидент в русия ,а именно навални,другите от списъка така или иначе не стават за нищо,щото са креатури на сегашното статукво .
  • 6 peterbilt

    1 1 Отговор
    Този чифут да се радва, че го оставиха жив. Гледам списъка и там повечето са чифути. Обаче тяхната няма да стане. Изпуснаха момента. Бог си знае работата. Тепърва ще видим пореден епизод от безкрайния сериал "Залезът на Рим на изток". Западните наивници се самоунищожиха и пак на изток ще е спасението на белия човек!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "peterbilt":

    кога е било предишното спасение на белия човек от изток?
  • 8 ултра

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "peterbilt":

    Каскет, я ни уведоми кога точно "западните наивници" се самоунищожиха?!? Това проруските троляци съвсем изтрещяхте!

    Коментиран от #10

  • 9 Картър

    0 0 Отговор
    Не виждам никакъв смисъл един хазарин да смени друг хазарин. Време е Русия да бъде управлявана отново от истински руснаци или по- точно казано за първи път.
  • 10 ултра тъп си

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ултра":

    Миналата година! Мисля че и сам можеш да се сетиш как!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания