21 Октомври, 2011 08:23 757 1

Смъртна присъда за убиеца на българка в САЩ

  • лора николова-
  • сащ-
  • джошуа дракър
Смъртна присъда за убиеца на българка в САЩ - 1
Архив

 

Убиецът на на българската студентка в Атланта Лора Николова и нейния приятел Андрю Робъртсън – Джошуа Дракър, получи смъртна присъда, съобщава WSB Атланта.

Това решиха късно снощи американските съдебни заседатели. Те стигнаха до това решение след малко повече от два часа, в които заседаваха, а през последните седем дена изслушаха показания от свидетели на прокуратурата и защитата.

Преди десет дни заседателите намериха 33-годишния Джошуа Дракър за виновен за двойното убийство и сега трябваше да решат какво да бъде наказанието му. В съдебната зала беше цялото семейство на Лора - майка й Искра, баща й Никола и брат й Георги. Те изслушаха решението на съдебните заседатели, след което благодариха на прокурорите и хората от отдела за връзка с роднините на жертвите.

В заключителните си пледоарии пред съда, прокурорът Ан Харис заяви, че Дракър заслужава най-тежкото наказание защото убийствата са извършени със шокираща "умисъл и грубост". Дракър застреля Лора и приятеля й в тяхната къща в предградието на град Атланта, Мариета, на 5 април 2004 година.

Детайлите около престъплението са шокиращи. Джошуа се познава с Дейвид от години, но в последните месеци проблемите му с дрогата стават по-сериозни. Непрестанно иска пари и се превръща в нежелан гост в къщата на Робъртсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Цветанов

    0 0 Отговор
    Правилно, да не забравяме, че все пак не сме светци и не живеем в идиличен свят. При доказана умисъл, смъртното наказание е задължително, като разноските по умъртвяването трябва да ги поемат роднините. Кой, да плаща за тези, изверги? Това ще накара, някои от кандидат убийците да мислят повече.Така ще знаеш, че хванат ли ги, няма да имат шанс за затвор и помилване след някоя година...