Тема: Украйна

3 Октомври, 2016 14:52 3 116 4

Украйна настръхна срещу Русия

  • украйна-
  • арест-
  • русия

Киев иска освобождение на Роман Сущенко

Украинското министерство на външните работи настоява да получи достъп до задържания за шпионаж украински гражданин в Москва. Това съобщи говорителят на украинското външно министерство Мариан Бец в свое съобщение в Twitter.

Вече се изясняват всички подробности по задържането на журналиста от „Укринформ“ Роман Сущенко. Украинските консули са поискали достъп до него.

Говорителят на Върховната Рада Ирина Геращенко открито заяви, че настоява Москва да освободи Сущенко.

„Репортери без граница“ също призоваха за освобождаването на журналиста. „Интерфакс“ съобщава, че във Върховната Рада вече обмислят отмяна на безвизовия режим с Русия, заради ареста на Сущенко.

Адвокатите на Сущещнко заявиха, че ще обжалват ареста му. Той твърди, че е кореспондент в Париж. В Москва е бил на почивка. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 путин

    2 0 Отговор
    А на мен ми настръхнаха косъмът по междукрачието от тази новина...
  • 2 Raul

    2 0 Отговор
    Ха-ха-ха какъв журналист ви гони вас ... тоя си е офицер от разузнаването на Украйна и си е бил в Русия по задачи под прикритието на журналист. Понеже още 50 години украинските служби ще бъдат пробивани, всеки следващ със задача още на летището ще го подхваща външното.... Не се зъбете за тоя.. той е знаел в какво се забърква, пък то това си му е работата на човека
  • 3 Различен

    2 0 Отговор
    Ха-Ха-Ха! Нали всички бягат от кочината Русия? А този бил на почивка там? Та на кого да вярвам? На "свободната американска и европейска преса" подкрепяна от българския слугинаж, или на украинците?
    В голяма дилема ме хвърлихте!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: