Last news in Fakti

6 Октомври, 2016 07:28 7 882 13

Американски експерт впечатлен от военния потенциал на Русия

  • русия-
  • сащ-
  • военен-
  • експерт-
  • потенциал-
  • флот-
  • черноморски флот-
  • арктика-
  • майкъл питърсън

Експертът впечатлен от руския Черноморски флот

Американски експерт впечатлен от военния потенциал на Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Американски военен експерт охарактеризира какъв е военният потенциал на Русия, съобщи Sputnik News. Майкъл Питърсън, директор на института за изучаване на руския потенциал към военноморския колеж на САЩ (RMSI), даде положителна оценка.

Според него интервенцията в сирийския конфликт е демонстрирала високия военен потенциал на Черноморския флот на руската армия.

Майкъл Питърсън заяви, че преди десет години е било невъзможно да се покаже подобно ниво, но през последните години руският флот е отбелязал значителен напредък в използването на технологии и обучението на военнослужещи.

Директорът на института заяви, че изследователската работа на неговите колеги е в полза на американската армия при взимането на важни решения, свързани с предизвикателствата на геополитическия живот.

Военният експерт заяви все пак, че част от оборудването на руския флот е твърде скъпо за бюджета за отбрана. Той даде за пример подводниците „Северодвинск“, чиято поддръжка е твърде скъпа по думите му.

Майкъл Питърсън посочи също така, че Русия разширява военното си присъствие в Арктика и САЩ и НАТО трябва да следят внимателно това. „Те разширяват своите възможности. Винаги са имали огромен потенциал за действие в Арктика“, заяви военният експерт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесни

    2 1 Отговор
    Американските тролове отново мега бесни!!!!!!!!!!1
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 начо

    0 3 Отговор
    нищо ново,хората са го казали,на гол тумбак,чифте пищови.после разпад като ссср

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "начо":

    Да ве, те все се разпадат, фалират, пропиват се, не могат един болт да завият като хората, пилеят кинти от газ и петрол........ ивсе трън в алчните американски г.зове. Що така?
  • 5 Киро

    0 1 Отговор
    ...съобщи "спутник нюз"...

    ХАХА, айдеее на хранилката, тролчета с ушанки, айдеееее, че свършвааа...!
  • 6 ТАСС

    5 1 Отговор
    Абе не знам кой ще фалира, кой ще се разпадне и кой ще се пропие, ама виждам едно ясно нещо :
    Товарищ Путин си прави точно каквото си иска във военната и политическата област, и го прави точно под носа на американците, без въобще да се притеснява или да им обръща внимание, а те мълчат като бити задници, седят с наведени глави, и се правят, че не виждат.

    Е, отвреме навреме крякат и дигат пушилка, но Путин ги поглежда с блага усмивка и суров, стоманен поглед, все едно са непослушни дечица, направили невинна беля и отвръща глава, все едно казва : Аре, този път няма да ви напляскам...

    Света се промени уважаеми неуки и безмислени коментатори, и е време да го разберете.
    Сега очаквам "оня с коня" да дойде и да разкаля терена... :-)
  • 7 КОЙ

    1 0 Отговор
    Член-корреспондент Российской академии ракетных и артиллерийских наук Константин Сивков заявил, что в случае прямого столкновения России и США в Сирии наша группировка в этой арабской стране будет уничтожена Пентагоном за пару дней.
    http://www.mk.ru/politics/2016/10/05/ekspert-ssha-unichtozhat-rossiyskuyu-gruppirovku-v-sirii-za-2-dnya.html

    Коментиран от #8

  • 8 ПАНЯТНА ИЛИ НЕТ

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "КОЙ":

    ДА И ЕТА БУДЕТ НАЧАЛА НА КОНЦА НА ЗАПАДНОЙ ЦИВИЛИЗАЦИЮ.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Киро

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "ПАНЯТНА ИЛИ НЕТ":

    Правилно - Западната Цивилизация!

    Защото цивилизация в Рашка никога не е имало.

    Коментиран от #12

  • 10 Бай Mtel

    2 0 Отговор
    То и на децата е ясно кой какво може. Например и сащ и Русия могат за няколко часа да унищожат живота на земята. Да не би това да е новина. За час Русия може да изпепели вашингтон а и не само него.
    Едно е да знаеш, друго да го можеш, а съвсем различно да го направиш. Последствията ще са неприемливи.
    В случая в този регион наистина терористите в коалиция със сащ и нато са съсредоточили повече военни единици. Но и те а пък и други са в обсега на добрите от Русия. Да не говорим че и нато никак нее единно. Нито Турция нито ЕС ще рискуват живота на собствените си граждани заради хамериканските интереси. Както виждате те дори не се отказватотевтините горива освен няколко корумпирани правителства.
  • 11 Здраствуй здраствуй пацан сегодня ты как

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "ПАНЯТНА ИЛИ НЕТ":

    Заради такива "рускоезични" като теб руснаците навремето се кръстеха и казваха: "На руски да се разберем не можем, давай на български!". Абе, уж руски, пък то нищо не му е правилно, бе! И за да се запознаеш с руската обич към госта и гостоприемство, навести Москва и специално Киевската гара! Сигурно ще ти направят всичко, включително ще се почувстваш като чисто нова ... жена! Украинските ми приятели са ми разправяли живописни истории как ги посрещат в Русия и Москва, как ги подлагат на проверки и глупости, за да изкрънкат от тях пари и подаръци, далеч преди войната със сепаратистите в Донбас и Луганск. Ти си още по-далеч дори от украинец, не говориш нормален руски и мога да те поздравя - шансовете ти да търкаш руски кенефи с четка за зъби значително се повишават!

    Коментиран от #13

  • 12 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    На батко цивиливилизования абориген! Много глупости ръсиш козяшки! А, и цивилизация не се пише с главна буква, освен ако не е в началото на изречението!
  • 13 ВАЖНО Е ТУЙ ЩО Е В СЪРЦЕТО ДУРАК ТАКЪВ

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Здраствуй здраствуй пацан сегодня ты как":

    АЗ ТУКА СЪМ СИ МНОГО ДОБРЕ АМА ВИЙ ЛЪСКАХТЕ МИВКИТЕ КЕНЕФИТЕ И СМЕНЯХТЕ НА.РАНИ БАБЕШКИ ЕВРО ГАЩИ ЗА ПО 1000 ЕВРА И НАКРАЯ ПАК СЕ ВЪРНАХТЕ ТУК ДА ЛАЕТЕ И ОБСЛУЖВАТЕ МЕДИЙНОФЕКАЛНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ НА КАПИТАЛИЗМА ЗА ПО ДВА БОНА.А ЗА ДРУГИЯ ДА ПОЯСНЯ ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ СА БИЛИ ПЕТ И МЕЖДУ ТЯХ НЯМА НИ ЕВРОПЕЙСКА НИ ЗАПАДНА .ИЗВОДА КЪВ Е ? ТЕЗ КАПИТТИЧЕСКИ ПРЪДНИ СА ВРЕМЕННИ И СКОРО ША БЪДАТ АКО ТРЯБВА И ПРИНУДИТЕЛНО ИЗДУХАНИ ЩОТ ОТРОВИХА СВЕТА.