30 Март, 2017 09:49 15 566 30

Путин посети руските войници в Арктика и заповяда...

  • арктика-
  • владимир путин-
  • русия-
  • заповед-
  • архипелаг-
  • войници

Путин бе придружен от руския министър на отбраната

Путин посети руските войници в Арктика и заповяда... - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин посети архипелага Франц Йосиф в Арктика, демонстрирайки желанието на Москва да засили позициите си в този регион.

Държавният глава нареди на министерството на отбраната и Федералната служба за сигурност да осигурят защита на руските национални интереси в Арктика, предаде ТАСС.

Путин подчерта по време на визитата си нуждата руските икономически интереси и тези в сферата на сигурността да бъдат защитени. Той постави като приоритет утвърждаването на руското присъствие в този регион на фона на засилващото се международно съперничество.

Руският президент обиколи архипелага, където въоръжените сили построиха нов аеродрум и работят за създаването на постоянна военна база там.

Путин заяви, че минералните ресурси в този регион са на стойност от $30 трилиона. Той добави, че ресурсите са от голяма важност за руската икономика.

В същото време Путин отбеляза, че Русия е готова за съвместно усвояване на Арктика с чуждестранни партньори в различни сфери и към широко партньорство с други държави за реализиране на мащабни взаимноизгодни проекти - от усвояването на природни ресурси и развитие на глобалните транспортни коридори до науката и екологията. Президентът подчерта, че това трябва да стане по отговорен и мирен начин.

Путин беше придружен от министър-председателя Дмитрий Медведев и министъра на отбраната Сергей Шойгу и се срещна с руските военнослужещи.

Днес руският президент ще пристигне в северния руски град Архангелск, за да говори пред участниците в провеждащия се голям международен форум „Арктика - територия на диалога“.

През месец февруари 2016 година главнокомандващият американските сухопътни войски генерал Марк Майли заяви, че Русия действа агресивно не само в Европа, но и в Арктика. По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Москва ще разположи войски в Арктика – за постоянно. „Това ще увеличи възможностите на въоръжените сили за гарантиране защита на националните интереси в региона“, заяви Шойгу.

Путин посети руските войници в Арктика и заповяда...

Путин посети руските войници в Арктика и заповяда...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    50 24 Отговор
    Длъжен е да ги защити! И от там има много за крадене!
  • 2 кирил

    28 62 Отговор
    наследниците на татаромонголската златна орда трябва да опустошат и този край на планетата

    Коментиран от #21, #29

  • 3 да сме живи и здрави

    3 5 Отговор
    на снимката жега има инфо ГОСПОД БОГ СЕ Е Върнал 1997 година така че кротко
  • 4 Йордан Иванов геолог

    3 30 Отговор
    ВИжте ОЖОГИ на лицата на Путин и гостите.."Момчета от наш техникум почиващи сред домашните хора развъдени по Указ Господен след /преди 7900 години/ ги облъчват в момента на снимането с опасни играчки/производство на завод "имени лигачева "зад плутонов колхоз/подава охранат ана севера на снимките
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пеньо

    31 41 Отговор
    Имам чувството, че путинофилите нещо се объкахте. Под "защитава" имах предвид, че друг няма право да краде, а само Путин! Местното население тъне в мизерия, за разлика от тези от тях, които живеят във Финландия.
    По минусчетата ще разберем, дали съм прав!

    Коментиран от #12

  • 10 кроко

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    Хахаха, я виж две статии, в които си пропуснал да се изцепиш:
    https://fakti.bg/avto/230282-amerikanci-pravat-nai-akata-uaz-ka-v-istoriata
    https://fakti.bg/avto/230265-gaz-vazrajda-volga-no-kak

    Коментиран от #13, #14

  • 11 хахаххааа

    45 24 Отговор
    пак едно и също.Плюене по Русия от една шепа протестъри от фондация "Розови гащички за България" ,а Русия си прави това което и е нужно и на практика каквото си поиска по света.Другите само гледат и пускат статии, филми,наемат клоуни даващи интервюта и показват снимки, как една жена в трамвая ми каза : ".. аууу ти да видиш Путин сутрит ядал деца за закуска,а Медведев на обяд крадял по 100 млрд. и обратно".Кервана си върви кучатат си лаят.
  • 12 ЯЯЯЯЯ

    48 18 Отговор

    До коментар #9 от "Пеньо":

    местното население тънело в мизерия.Брех не думай то затуй ли на туристическите борси в руски градове още до края на януари бяха изкупени всичкси туристически предложения от световни курорти за лято 2017г .от "мизерастващи" руснаци, че сега туроператорите отганизират още борси в Русия щото имало много желащи които не се вредиха.А Финландия: питай местните финландци оттатък Карелия кака им секнаха паричките и бизнеса , защото те си го казват -само уикендите руснаците които идваха на шопинг и наемаха къщи покрай езерцата у нас харчеха по 200 млрд.евро.Толкова оборот отчитат финландските наемодаотели и молове.Така се издържаха до налагане на взаимните санкции а сега почнаха да реват.
  • 13 кроко

    7 19 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Хихихи, ти пропускаш много по вече статии от както претърпя загуба на изборите !
  • 14 ссс

    7 22 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Преди изборите беше много активен, по 5-6 коментара праскаше на веднъж, а сега те няма никакъв . Да не са ти резнали купейките от Позитано ?

    Коментиран от #15

  • 15 кроко

    22 11 Отговор

    До коментар #14 от "ссс":

    аз за разлика от теб, не пиша когато имам какво да кажа и не плюя по американските стоки както ти по руските. За изборите съм го казал: няма никакво значение с кой ше състави ГРОБ кабинета си, БСП ако са умни, ще си направят пас и ще гледат сеира на тиквените семки. Ако след това им дошъл акъла в главата, ще вземат да свършат нещо полезно, щото тиквата доказа че не може. И не си въобразявайте че някакво председателство на ЕС ще спре народа когато им се наложи да правят още една дупка на колана.

    Коментиран от #16

  • 16 ссс

    8 15 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    Какво общо имат тук американските или руските стоки ? Какви стоки, какви 5 лева ? Пак взе да се извърташ, кът прани гащи ! Казах вече, сваляй прашките, налузвай вълнените килоти, фатай червения байряк и напред с песен, да усвояваш ледените арктически простори ! А ние тук ще се оправим и без такива, кът теб, всичко ще бъде тип-топ.
  • 17 Неутралния

    24 6 Отговор
    Няма спор, че Русия е световна сила и защитава интересите си...иска ми се да видя Боко-тиквата как посещава село Хераково и награждава съселянете си с по една мотика,за да копат на воля картофите си, ама с дървена дръжка...за да не я им откраднат за скраб събратята им от Факултета...
  • 18 НЕЗАВИСИМ

    29 9 Отговор
    БРАВО!

    ИМА АРМИЯ И ВОЙНИЦИ!

    ИМА АМБИЦИИ!

    ЕВАЛА!

    ЩЕ ИМА И УСПЕХ!

    БОГ ДА Е С НЕГО ТА И НАС ДА НИ ОГРЕЕ СКОРО!
  • 19 Евлампи

    10 17 Отговор
    Русия е суровинен придатък на цивилизования свят.

    Коментиран от #20

  • 20 НЕЗАВИСИМ

    18 6 Отговор

    До коментар #19 от "Евлампи":

    ЕЙ! БУДАЛА!

    ПРОМИТ МОЗЪК ОТ BTV NOVA!

    МНОГО СИ ВЕРВАШ БЕ ГАНЬО!

    ТОВА БЕШЕ ПРИ ЕЛЦИН!

    СЕГА СИ СЛЯП ДА ВИДИШ ПРОМЯНАТА!

    ДАНО СЕ СЪБУДИШ СКОРО!
  • 21 НЕЗАВИСИМ

    28 9 Отговор

    До коментар #2 от "кирил":

    ЕЙ БОЛГАРИНО!

    КАК ЩЕ ШЕ ДА СЕ НАРИЧАШ АКО НЕ БЕШЕ ДОШЪЛ ДЯДО ИВАН?

    КАЛПАК ИЛИ ЧАЛМА ЩЕШЕ ДА НОСИШ!

    ЗАБРАВИ ЛИ ИСТОРИЯТА СИ!

    Коментиран от #23

  • 22 СССР

    4 4 Отговор
    Вперёд товарищ!!! Развивай, че синьо-червения оттатък океана е запретнал ръкави!
  • 23 чингис хан

    5 9 Отговор

    До коментар #21 от "НЕЗАВИСИМ":

    Ами на кой Бог щяха да се кланят монголо-татарите ,ако не бяха българите да им дадат религия и патриарх и на каква азбука щяха да пишат,ако не бяха българите да им дадат българската азбука и книги.Щяха да са резаци и да пишат с иероглифи.Виж им само дръпнатите очички и червендалестите мутри.Типични азиатци.
  • 24 Plovdiv

    8 3 Отговор
    Криво да седим, право да съдим, Путин е единствената надежда за това България да не изчезне от картата. Така наречения "ЕС" копае гроба на третата, след Гърция и Франция, най-стара жива европейска държава!
  • 25 дядо

    7 2 Отговор
    тъпо е да плюеш руснаците с измислени доводи
    на островите няма местно население ако не се броят белите мечки
    но това на гербавите не им е известно
    нали си имат депутат от кърджали дето прати пекин във виетнам
    проблема не е в това че са неграмотни ами че са антибългари
  • 26 Михал

    6 2 Отговор
    Не мога да разбера какъв е смисъла постоянно да се плюе Русия и Путин. В статията ясно е посочена целта - "Взаимно усвояване по мирен начин".
    Армията трябва да се усъвършенства за да е в състояние да защити от хищни помисли несметните богатства. Американския генерал хвърля в медийното пространство думичката агресия и не си прави труда да обясни по какъв начин защитата на собствената територия е проява на агресия. И тази грижа за "гладуващия" руски народ ми изглежда доста нечистоплътна. Викайте да живее Бойко и си гледайте в паничката приятели. Чакат ни тежки години и се надявам да ни дойде акъла в главата. А дано, ама надали.
  • 27 болгар

    2 2 Отговор
    Евлампи, какво е това име бе симпатяга. Прилича на европейска лампа. Дядо ти да не се е казвал Лампи и тебе са те кръстили Евлампи за да звучи по цивилизовано. Ти ме "уби"бе пич. Излиза, че жена ти преди да се ожени за теб ме е ползвала като суровинен придатък. Съсипа ми самочувствието и си изгубих съня. Но ти прощавам де. Срещал съм и други като тебе.
  • 28 simonm

    1 0 Отговор
    Тоя кръволак и там ли отиде Май договорите за него нищо не значат Поздравляю Булгарподлог Путина
  • 29 ЦОЛЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кирил":

    кире ти от коя орда си бря
  • 30 АЗ САМ

    0 0 Отговор
    Монголоид !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания