Last news in Fakti

26 Октомври, 2016 21:17 4 511 5

Сексът с неандерталците обяснява някои неща

  • неандерталци-
  • африканци-
  • европейци-
  • раса-
  • гени-
  • учени-
  • секс-
  • имунна система-
  • различни

Защо европейците и африканците имат различни имунни системи

Сексът с неандерталците обяснява някои неща - 1

Учени разкриха защо европейците и африканците имат различни имунни системи.

Изследователи, изучаващи имунната система на модерните хора, са открили значителни разлики при двете раси. Работната хипотеза на учените за този факт е, че древното смесване с неандерталците, което се е случвало преди хиляди години, е отговорно за разликите, пише Обекти.бг.

Откритието може да обясни защо африканците са родени с по-силна имунна система от европейците и защо са по-предразположени към някои автоимунни заболявания, които се появяват рядко при европейците.

Екипът на Луис Барейро от университета в Монреал, Канада, е изследвал кръвни проби от 175 американци, половината от които са с африканско потекло, а другата половина — с европейско.

От пробите екипът е извлякъл макрофаги — имунни клетки, които убиват патогени, и ги е заразил с два вида бактерии: Listeria и Salmonella.

24 часа след като пробите били свалени, екипът установил, че макрофагите от африканската група са унищожили растежа на бактериите три пъти по-бързо от макрофагите на европейската група, благодарение на по-силната противовъзпалителна реакция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХБЖ

    0 0 Отговор
    Много е интересна тази тема, кой кого Е.а.л. Някой да е чувал обаче негър да е доказал теорема??????? Или пък "афроамериканец" ???
  • 2 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Ми то и нашите к..ви се плющят с нигери, които са бетер неандерталци!!
    Теорема ли???!!
    Най много е да скача ритмично и да е..е. анималично!!!
    Хахах - расизъм?? Ми то - белите не могат да скачат, нали така...

    Коментиран от #5

  • 3 древното смесване с неандерталците

    0 0 Отговор
    Аз като чернокож студент, мога да се обидя и да съдя учените за обида, защото отказвам да приема, че расата ми е оправяна от неандерталци! Вярвам, че НПО-тата и етническите партии като Евророма и ДПС ще ме подкрепят, както и БХК!
    И без това ми се подиграват, че ми е голям като на кон и мириша на пръч, а сега и неандерталец ме изкарват...
  • 4 Някой

    0 0 Отговор
    ХА . То и аз като теб , а на мен ми казват , че съм магаре ))) Иди ги разбери .
  • 5 пич

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Не можели белите да скач.ат ли? Теб гонили ли са те двойка ядосани добермани ве? Аз мога да скачам...якоооо...разбира се, само на моменти... Като доказателство мога да приложа факта, че докато пътувах пеш минах покрай някакъв овчарник...изведнъж наизскочиха десетина каракачана и още мелези някакви и хукнаха към мен... Аз не можгех да скачаам, но в този момент и Карл Люис и Юсеин Болт биха ми завидяли... стартирах от място с висок старт и когато се опомних бях кацвал почти на върха на някакъв дъб... Само катериците биха ме стигнали.... Нем ежли белите да скачат? Дръжки! Пич, ти си градско чедо и повече от тролей не можеш да скачаш. Но ние селаяндурите сме друго нещо... А ядосан питбул гонил ли те е? Оказа се, че мога да прескачам и 2 метра ограда без никакви помощни средства... Но питбула остана отвъд... Но за ку...те си прав. Много станаха прост....те и ку...те тук. То затова намаляме дръстично...