Last news in Fakti

4 Ноември, 2016 07:44 1 980 35

Лов на кюрдски депутати в Турция

  • турция-
  • депутати-
  • кюрди

Арестувани са лидерите на Народната демократична партия

Двама от лидерите на кюрдската опозиционна партия в Турция са били арестувани от местните власти, съобщи Би Би Си.

Салахатин Демиртас  и Фиген Юксекдаг са били арестувани в техните домове в рамките антитерористична операция. Поне още 9-ма депутати от Народната демократична партия  също са задържани.

В същото време в Турция няма достъп до социалните мрежи.  Това стана, след като Демиртас алармира за арета си в Twitter.  Според „Хюриет“ арестувана е била заместник – председателя на турския парламент  Первин Булдан. Тя е безпартийна, но поддържа кюрдските представители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 0 Отговор
    Е така си е.. Щом подкрепяш тероризма и въоръжена борба,щом подкрепяш бомбите,убийствата а не демокрацията и парламентаризма то рано или късно се изправяш пред Темида..

    Коментиран от #3

  • 2 иии

    0 0 Отговор
    Турция и демокрация - смях !!! Защо ли никой в Европа не вярва на това и дори не искат да чуят за безвизов режим на турските "демократи"
  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Хасане ти от белите или черните турци си а? Май си си черен като лидера си а? Що ти пречат кюрдите? Щото сте алчни!!!
  • 4 Хасан

    0 0 Отговор
    Аз не съм турчин. Помак съм.. И уважавам Ердоган.. Еваллах.. Тоя строява и Обама и Путин..и Меркел..хак им е на тия.мислят си че света е техен.. Ама не разбирам защо българина трябва да гони чужд интерес за шепа евро

    Коментиран от #9

  • 5 Хасан

    0 0 Отговор
    Аз съм си от векове тука.. И българите и турците са си пришълци..докато хан Аспарух беше зад Дунав ние бяхме тука,докато Баязид беше на Мраморно море ние си бяхме тука..

    Коментиран от #6, #19

  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Питай ердоган или бойкооглу, ще ти обяснят кой какво гони и колко е еврото.
  • 7 Хасан

    0 0 Отговор
    Българина винаги си е имал робско съзнание..даже в учебниците пише..онзи ден беше османлиите,вчера дядо Иван, днеска Ханс който си плаща на него..искам независима българска държава и с български интереси.. Южния поток беше спасението ама на Европа не отърва..трябваше като турците като стигне тръбата до Бургас да бъде българска газ с наши цени а не такси за пренос
  • 8 Диди

    0 0 Отговор
    Така както води своята диктаторска политика,не вярвам да оживее дълго.Раздели народа си,иска абсолютно цялата власт,унищожава,,опозицията,,за да ,,коли и беси сам,,.На него мястото му е във затвора.
  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Ако беше помак, щеше да си с българско име и ник, примерно Милко, типично за родопите, или пък Севдалин, а не Хасан. Дай си сметка че с някои думи настройваш българи срещу турци, мюсюлмани и т.н. Или го праивиш умишлено за да се събудят заспалите ганьовци, или си наистина глупак, дето си ги мисли тия глупости, щото има такива нагли.... по-добре да не употребявам епитети.
  • 10 Хасан

    0 0 Отговор
    Диди.Ердоган е демократично избран президент от пряко гласуване..В Турция има много политически партии,в парламента и извън..има всякаква опозиция. Но разбира се е твърдо против недемократични,терористични субекти като Фето, ПКК да имат влияние върху политическия живот и политическите решения..
  • 11 Хасан

    0 0 Отговор
    Кроко.. Ако има някой глупак да ме взима за сериозно то тоя не е добре..пиша само глупости и брьщолевици като си пия ракията.. И има свобода на словото стига да не подбужда расова, религиозна омраза
  • 12 Диди

    0 0 Отговор
    Хасане,тази политика на Ердоган каква е,демократична или диктаторска?
  • 13 Хасан

    0 0 Отговор
    Не знам не съм политолог..ама той си е демократично пряко избран президент. В Турция има политически партии,опозиция. АМА си е против недемократични,терористични сили да имат влияние върху политическия живот и те да правят политика..така е с тоя имам Фето.. Проникнал в държавата и се опита да направи преврат,така е с Пкк и тия политици..не може да хем да си политик като демирташ хем да проповядваш насилие
  • 14 Диди

    0 0 Отговор
    Ердоган превърна цяла Турция във затвор.
  • 15 Хасан

    0 0 Отговор
    Ами сигурно.. Виж какво стана през последните две години.. Тотален хаос,перфектна буря -и ПКК,и Идил,и Фето,и Путин, и Обама,и Меркел.. Всички срещу Ердоган..не мога да разбера защо допирни им точки трябва да е Ердоган.. Остава едно всички тия играчи да имат общ център -Илюминати.. Тъмните сили които управляват света и искат световен хаос.. И епицентъра на бурята да бъде близо до нас

    Коментиран от #26

  • 16 Хасан

    0 0 Отговор
    Ех ако ме викнете в сутрешен блок такива анализи ще ви правя..рейтинга ще хвърчи

    Коментиран от #20

  • 17 Диди

    0 0 Отговор
    Стайнмайер е призовал турския консул във кабинета си.Отношенията не отиват на добре.
  • 18 Хасан

    0 0 Отговор
    Няма страшно.. Ще се разберат.. Щом с Путин и Обама се разбраха.. Германия ще направи крачка назад,Турция половин крачка и ще се разберат
  • 19 Митко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Ако си от преди Хан Аспарух нямаше да се казваш Хасан.Тогава още не ги е имало резаците.После като са дошли фесовете тогава са ви "облагородили".Така че какви глупости пишеш и защитаваш тоя мръсник Ердоган,който си е чист диктатор.
  • 20 демокрация по турски

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    С тия измислици,които пишеш само си за телевизията на Ердогрух да му повтаряш глупостите какъв демократ бил.
    Той е демократ колкото беше Садам,Кадафи или Живков.Те уж все от народа са избирани и то със 100 процента единодушие пък после за диктатори ги обявиха.Ще му дойде реда и на Ердоган сега като се сменят президентите на САЩ ще им успешен преврат и Ердоган ще е на бесилото,може евентуално да не му събуят обувките.
  • 21 Диди

    0 0 Отговор
    Във Турция ще се стигне до гражданска война,а това ще е лошо и за България.
  • 22 Хасан

    0 0 Отговор
    Не разбирам що ме нападат а не могат да се аргументират..май нивото на блогьрите е малко ниско..да резан съм и това е много добре за жените..Повтаряте че е диктатор само че не се аргументите..като папагали.. Не искам гражданска в Турция или дестабилизация щото окото на бурята може да се премести към нас..в Истанбул има 100 000 таксидиот..само те с такситата дойдат барабар с семействата могат да изберат президент от първия тур

    Коментиран от #27

  • 23 Хасан

    0 0 Отговор
    Садам беше диктатор ама към собствения народ..на нас какво ни е?? Ей го "демократичен "иракски бежанец изнасили 10 годишен в басейн в Германия.. Не искам такива бежанци в България. Може някои демократи да искат
  • 24 Киро

    0 0 Отговор
    Бе що му се връзвате на тоя "Хасан"?

    провокаторче, пишещо безсмислици и глупости!

    Или някой "слаботоков" ще излезе или на надница тука...
  • 25 Диди

    0 0 Отговор
    Ти може да му противоречиш,но до такава степен да го обиждаш,не може.Всеки има различно мнение,знаеш това.

    Коментиран от #28

  • 26 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Щом някой каже какво да се говори и по всички медии се заговори за диктатора Ердоган, значли Ердоган става диктатор и точка. А какво мисли народа няма значение. Т.Е. в някои случаи диктатурата е неизбежна, няма как иначе да се управлява. Въпроса с Ердоган не е в това че оттук-оттам е позавлачил нещо за себе си и назначава където си иска който си поиска - това се нарича корупция. Впросът е в методите с които управлява - тънка е границата между свобода на словото и антидържавно говорене и действия. Но ердоган си има глава на раменете и никой не го е карал насила да се впуска в играта, дето американците я играят в близкия изток - той си помисли че може да е фактор в ислямския свят, но нито е, нито има готовността да бъде. А и пред съседите си се прави на сила от световно ниво. Но тая работа не става с пари или наглост, а в случая с турция парите дори идват от вън - турция е зависима отвън и няма никакво покритие. Така, че ще си сърба попарата както си я е надробил. За сега се отърва, но само за сега. Ако САЩ и Русия се разберат да го махнат, е бита карта.
  • 27 Българин БЕЗ ФЕС

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Е на теб какви са ти аргументите че не е диктатор?Аз като гледам в Турция а си казал нещо което не е по официалния курс а си уволнен или в затвора.Ако на това му викаш демокрация значи наистина нещо ти куца.
    Що се отнася до глупостите в които твърдиш че резаци имало по нашите земи преди Хан Аспарух и ти си един от тях направо счупи глупомера.После се сърдиш че те нареждали с обидни епитети.
    Добре знаеш че турците са мразени от всичките си съседи защото са провеждали геноцид.Какво очакваш да те обича някой че хвалиш тази проста сган върнала балканите столетия назад в развитието им.
  • 28 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Диди":

    И какво като си има мнение, трябва да го слушаме ли? А теб защо трябва да те слушаме?
  • 29 Диди

    0 0 Отговор
    Киро,никой не те кара да четеш това което пиша.
  • 30 Хасан

    0 0 Отговор
    Браво Диди..уважавам те.добре.. Няма да пиша вече.. Не сме готови още да чуваме друго мнение а само неща които някой ни е препоръчал да казваме..просто исках друга гледна точка.. Не общо приетата.. То до 9.септември е имало 1000 регистрирани комунисти в полицията, а след 9.. 100 000.. Същото е и на 10 ноември.. И при Герб.. И аз също ще повтарям като папагал това което искате да чуете
  • 31 Хасан

    0 0 Отговор
    А що се отнася до историята.. Трябва понякога да четем и независима световна история.. И там пише че прабългарите са част от тюркските племена.. Далечни братовчеди на турците,азерите и други..ханове,знаме с конска опашка,в Турция имаше генерал с фамилия Аспарух.. Прабългарския бог се казва Тангра..на турски Танрь.. Ако има лингвист да проучи.. И много други.. А помаците са си славянски племена останали между българи,турци и гьрци

    Коментиран от #32, #35

  • 32 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Аре спри се малко! Има всякакви теории за произхода на българите, но точно тюркската е доказано че е грешна. Както и за състава на населението, живеещо в момента в Република България. Чети повече, бъди по-обективен и тогава коментирай.
  • 33 trempo

    0 0 Отговор
    Знаете ли, че кюрдите се борят да им се признае българския произход? Те са може би тази част от българите, които остават в древна Балхара, след като голямата част от българите, начело с Авитохол започват да се придвижват на запад към древните им земи на Балканския полуостров. Кан Кубрат е техен идол, затова и се наричат на неговото име - едно от другите му имена е Курт. От там идва курти, турците ги наричат кюрди, затова и ние сме приели тяхното произношение. Погледнете знамето на кюрдите - бяло, зелено, червено и жълто слънце по средата. Преди да приемат християнството българите хилядолетия наред са смятали слънцето за свой бог и са се кланяли на него. Зороастър е бил един от нашите владетели, който въвел религията зороастризъм, която е приета в цяла Централна Азия. Неотдавна имаше информация, че кюрдите възнамеряват да се откажат от исляма и да се върнат в предишната си религия зороастризъм. Това да ви говори нещо? Жените им също не са забулени, също като при волжките българи.
  • 34 Boris

    0 0 Отговор
    Kakvi sa kurdite kakvo me enteresuva kurdi az jiveq ot mng godini napred s tursi koito ne znaet ni6to da mul4i po dobre izob6to ne mi puka za kurdi te nosqt samo problemi
  • 35 trempo

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Г-н Хасан, представяте се като човек, който уж е добре запознат с българската история, но всичко прекарвате през тюрките. Не сте прав. Българите са най-старият народ на света, наследници на древните атланти и в никакъв случай нямат нещо общо с тюрките, които се появяват едва през VІ в. след Христа. Как може един стар народ да има нещо общо с някой млад народ. Правилното е, че младият народ има нещо общо със стария народ. Общото с турците е това, че 80% от населението на Турция е ислямизирано българско население. Преди да дойдат османците в Мала Азия, територията й е била населена основно от българи, арменци, и всички народи, влизащи във Византийската империя. Да не говорим за вековете през които турците всяка година са взимали кръвен данък - здрави силни български момчета да ги правят еничари и красиви момичета за харемите на височайшите турски бейове. Ако наистина сте чели правилната историческа литература не може да отречете, че най-добрите военачалници, адмирали, градоначалници, архитекти са именно хора с български произход. Така че днешните турски големци би трябвало да са благодарни на българите, че са подобрили гените на днешния турски народ. Ненапразно всички красиви артисти, които гледаме в турските сериали са хора с български произход.
Новини по държави: