Last news in Fakti

6 Ноември, 2016 15:02 1 270 2

Опозицията бойкотира турското правителство

  • турция-
  • опозиция-
  • правителство

Бойкот на Демократичната партия на народите

Прокюрдска партия в турския парламент обяви, че ще ограничи своите законодателни дейности в парламента, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

От Демократичната партия на народите предприемат мерките след ареста на 9 депутата от нейните редици.

Говорителят на партията Айхан Билген заяви, че на този етап партията няма да се оттегли от парламента, като на този етап подобно решение може да се вземе само „от народа“.

Партията обаче няма да участва в парламентарните комисии и парламентарните събрания.

„Ние ще ходим от къща на къща, за да чуем мнението на хората за най-тъмната атака в нашата демократична история“, заяви Билген. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тот

    0 0 Отговор
    Усмихнатите лица на тези момичета откриват, какво искат те - не тоталитаризъм, не диктатура на разни джихадисти, Ердогановци, Живковци и подобни Багдадита, а един нормален човешки живот без репресии и примитивни забрани на властта към хората. Както и ние и всеки един нормален човек по света.
  • 2 Хасан

    0 0 Отговор
    ТОТО..Ти пък!? Каква диктатура в Турция?? Законно избран президент ама не е марионетка на Запада..човека си отстоява на своите интереси, гони не немски а турски интереси..В интерес беше на България южния поток ама успя ли.. Щяха да ни одумкат,,добре че пуснахме фьндькова на оня сенатор и ни се размина
Новини по държави: