9 Ноември, 2016 04:39 1 228 0

Съсед измина над 240 км., за да помогне на бременна жена да гласува

  • избори-
  • сащ-
  • мериленд-
  • родилка-
  • гласува-
  • съсед-
  • самарянин-
  • помага

Вотът в тазгодишните президентски избори в САЩ е важен

Съсед измина над 240 км., за да помогне на бременна жена да гласува - 1

Когато Брайън и Джесика Шанц от Мериленд си легнали в понеделник вечер, те имали план за предстоящия ден на избори.

Двамата щели да се събудят рано сутринта, да отидат до тяхната избирателна секция в Уайт Хол, за да гласуват и след това да тръгнат към болница Йорк, където Джесика да роди първото им дете, разказва сайтът USA Today.

Цезаровото сечение на американката било насрочено за 13:00 часа във вторник.

Но когато в 3 часа през нощта, водите на Джесика изтекли, плановете на младото семейство изведнъж коренно се променили. Това много ги разтревожило, защото, поради стеклите се обстоятелства, нямало да могат да гласуват за следващия президент на САЩ.

Тогава на помощ се притекъл съседът им Джошуа Бруно.

Бруно получил обаждане около 10 часа сутринта, че бебето е решило да се роди преждевременно. Мъжът не се поколебал и веднага предложил помощта си.

Той провел няколко телефонни разговора и научил, че ще трябва да отидете до Изборната комисия в Хартфорд Каунти, да вземете няколко документа и да шофира 60 километра до болница Йорк, за да може двойката да ги подпише. Подписаните формуляри, Бруно трябвало да отнесе обратно до изборната комисия, за да получи от нея празни бюлетини, които да даде на бъдещите родители. След това, отново трябвало да кара до Хартфорд Каунти, за да предаде вота на семейство Шанц преди края на изборния ден.

До момента, в който Бруно завърши своята мисия — да се увери, че неговите съседи ще получат своя шанс да гласуват — той ще е изминал повече от 240 км.

"Тази година изборите са много важни и аз се радвам, че мога да помогна да помогна на някого да упражни правото си на глас", заявява Бруно пред USA Today.

Брайън се чувства много по-добре, знаейки, че неговият глас ще бъде преброен, защото всеки един глас има значение.

"Това е наше гражданско задължение. Всеки трябва да гласува", казва младият татко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА