Last news in Fakti

28 Октомври, 2011 15:30 1 862 0

Сейф ал-Ислам иска самолет за Хага

  • сейф ал-ислам-
  • кадафи-
  • либия

Синът на Кадафи е в Нигер и иска да се предаде на Международния трибунал

Сейф ал-Ислам иска самолет за Хага - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сейф ал-Ислам се опитал да си уреди полет до Хага, , предаде Ройтерс. Най-опасният от синовете на Муамар Кадафи се страхува да остане в родината си, за да не бъде убит.

След убийството на баща си 39-годишният Сейф ал-Ислам се скри в пустинята и си търси сигурно убежище. Той вече се намира в Нигер, съобщи източник от Преходния национален съвет, но все още не е намерил начин да стигне до Хага, където да се предаде на Международния трибунал.

„Има контакти с Мали и ЮАР и други съседни държави за изхода, но няма потвърждение още. Той все още чака“, заяви източникът, но не желае да разкрива имената си. 

Стана ясно още, че международни прокурори са имали неофициална среща със сина на Кадафи, който не е появявал пред публиката през август. Преговорите за предаването му се водят чрез  посредници.

Сейф ал-Ислам е издирван за престъпления срещу човечеството. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА