Last news in Fakti

30 Октомври, 2011 15:15 1 779 0

Жени в Киргистан не гласуват, за да не им развалят маникюра

  • избори-
  • киргистан-
  • жени-
  • палец-
  • маркиране

Граждани на Киргистан отказват да гласуват за нов президент на страната, тъй като ръцете им трябва да бъдат маркирани. На провеждащите за първи път историята на Киргистан избори, палецът на лявата ръка на всички гласували се маркира, за да не могат да гласуват повторно.

„Маркировката се нанася на върха на палеца на лявата ръка. Много жени обаче отказват да гласуват, за да не им се развали маникюра”,съобщи за РИА новости член на избирателна комисия.

По рано през деня представител на ЦИК обясни, че след нанасянето на маркировката, тя стои на палеца 10 дни. Право на глас имат 3 милиона киргизи.

Днешните избори са важен етап от процеса на легитимация на управляващите, след като през април президентът Бакиев беше свален от власт. След миналогодишните промени на конституцията, президентът на Киргистан се избира за срок от 6 години и само за един мандат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА