4 Декември, 2016 08:25 1 391 1

Превръщането на Тайван в тигър

  • тайван-
  • тигър-
  • икономика-
  • цай ингвен-
  • азия-
  • президент

Крачим уверено напред - въпреки трудностите, заяви президентът

Превръщането на Тайван в тигър - 1
Снимка: БТА/ AP

През 1996 година в Тайван се провеждат първи президентски избори, отбелязвайки прехода към демокрацията. Тогава имаше атмосфера на оптимизъм сред населението. Икономиката бе силна, имаше ниски проценти на безработица, а доходите на средната класа се увеличаваха. Страната преодоляваше препятствията, за да се присъедини към Световната търговска организация.

Тайван беше светлина в морето от тъмнина. Сега обаче е налице несигурна глобална среда и от азиатската страна зависи как ще отговори на трудностите.

През 2016 година народът възложи на Демократическата прогресивна партия задачата да превърне Тайван в азиатски тигър – отново. Моят план за 2017 година е Тайван да поднови ролята си на пионер, запазвайки сигурността и съживявайки икономиката. Такава позиция изрази The World In президентът на страната Цай Ингвен.

Тя подчерта, че икономическият й план за следващата година включва преодоляване на стагнацията, залагане на иновациите, както и създаване на повече работни места, от които да се възползват всички – а не само някои избрани.

Финансовата политика на страната ще е ориентирана към чуждестранните инвестиции и отворения пазар.

Моята администрация ще бъде съдена по това дали е изпълнила обещаните реформи. Това изисква балансиране между многото интереси сред поколенията, различните класи в общественото и етноси. Международната среда е несигурна, но ние крачим напред с увереност, завърши Цай Ингвен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    4 0 Отговор
    Колко смешно изглежда отстрани, даже и те ни задминаха по икономика. Ако я нямаше тази борба за власт в БЪЛГАРИЯ, сега ние можехме да сма тигъра на балканите.