Last news in Fakti

12 Декември, 2016 13:41 1 061 2

10 пъти повече полиция в Кьолн за празниците

  • кьолн-
  • нападения-
  • полиция-
  • празници
10 пъти повече полиция в Кьолн за празниците - 1
Снимка: БТА/АР

В Кьолн ще бъдат пратени десет пъти повече полицаи, които ще патрулират, за да бъдат избегнати инцидентите от миналата година, съобщава британското издание "Експрес". Припомняме, че в навечерието на 2016-та година тълпа от имигранти нападна, насили сексуално и ограби стотици жени в района на гарата в града.

Засилването на мерките за сигурност са породени от нападките миналата година, когато стана ясно, че полицаите са били прекалено малко и са се отзовавали бавно на сигналите за насилие, което е било причинено предимно от мъже от Северна Африка. Скандалът се разрасна и шефът на полицията в Кьолн подаде оставка.

"За сигурността през тази година ще бдят повече от 1500 полицая, като още 600 служители на реда ще са в готовност да излязат по улиците", информират от управата на града.

В районът между катедралата и гарата в града ще бъдат забранени всякакви фойерверки, тъй като миналата година много бомбички и ракети били изпратени в тълпата.

От управа на града разкриха още, че ще бъдат инсталирани камери за видеонаблюдение. Социалните мрежи също ще бъдат стриктно следени по време на празниците тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    0 0 Отговор
    До всеки талибан , който дошъл като "бежанец" не може да сложите полицай ,късно е вече . Тепърво започна джихад срещу нас "неверници" Жалко за жени и деца ,най вече те са първите жертви на тези животни...
  • 2 ГИЛЗА

    0 0 Отговор
    Що направо не забраните Коледа и да празнувате Курбан байрам , то всичко върви към това , да не ги нараним чувства на мусюлмани ,да не ги дразним с камбанен звън. Да затворим басейни и плажове и много други неща , а най вече ще ги зарадваме като публично ще извършваме екзекуции на жени - това ще ги зарадва най много..По законите на шириата..
Новини по държави: