Last news in Fakti

3 Ноември, 2011 20:18 1 082 0

Депутати: Берлускони, напусни

  • берлускони-
  • италия

Шестима бивши съюзници на италианския премиер Силвио Берлускони го призоваха да сдаде властта, тъй като правителството му не успява да договори спешни реформи. Група депутати-отцепници от съюза с премиера пратиха отворено писмо, с което призоваха за „нова политическа фаза и ново правителство”, за да бъдат изпълнени ангажиментите към Брюксел, предаде Би Би Си.

В последно време финансовите позиции на Италия все повече ерозират. Снощи правителството отново не можа да постигне съгласие за нужните реформи за овладяване на големия дълг. Берлускони отиде на срещата на Г20 в Кан, но без да може да представи някакво убедително доказателство за промените, които трябва да се осъществят.

Преди дни се появи информация, че Берлускони се е съгласил да додаде оставка до месеци, за да получи подкрепа от коалиционния си партньор в замяна на подкрепа да тежката пенсионна реформа, която предвижда увеличение на пенсионната възраст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА