Last news in Fakti

9 Ноември, 2011 10:36 49 420 2

Берлускони казва „адио“ на политиката

  • берлускони-
  • италия
Берлускони казва „адио“ на политиката - 1
Снимка:ЕПА/БГНЕС

 

Италианският министър-председател Силвио Берлускони каза, че очаква в началото на февруари да има предсрочни парламентарни избори, на които той няма да се кандидатира, предаде Ройтерс.

Ще се оттегля веднага щом бъде приет законът за бюджета и тъй като смятам, че не е възможно друго мнозинство. Очаквам да бъдат произведени избори в началото на февруари. Аз няма да бъда кандидат на тях, заяви Берлускони пред в. "Стампа".

По думите му кандидатът на десноцентристите за министър-председател ще бъде главният секретар на неговата партия Народ на свободата и бивш министър на правосъдието Анджелино Алфано.

Италианският премиер Силвио Берлускони ще подаде оставка, но не веднага, а след приемането на закона за икономическата стабилност на страната, който беше изискан от Европейския съюз. Оставката стана наложителна след вота за бюджета в Камарата на депутатите, при който Берлускони загуби мнозинството си.

Премиерът заяви, че предпочита предсрочни избори, но решението за това е на президента Джорджо Наполитано. За приемането на закона за икономическата стабилност на Италия ще са нужни около 15 дни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз си

    0 0 Отговор
    Пфу , тая Емануела май се абонирала за Шоуто на Слави , пак е в предаването , ....
  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Страхотен е!Толкова богат и власт имащ и толкова освободен.
    Аз бих възкликнал....................сульо.......знаешли за какво става
    дума и кой е БЕРЛУСКОНИ.
    Колкото голия охлюв СЛАВИ.Абе иска му се ,има дарба,но е клен
    /сладководна риба/за голямата политика.Да се прави на луд ,да
    казва вицове и да е щастлив в БТВ.