Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 20:43 1 131 0

Берлускони раздава последните си карти

  • берлускони-
  • италия-
  • оставка

И твърди, че няма да подаде оставка

Берлускони раздава последните си карти - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският премиер Силвио Берлускони устоява на огромното напрежение да сдаде поста. Раздавайки последните си карти, премиерът се опитва да спаси крехкото си правителство от разпад, а в същото време съмненията за стабилността на страната се засилват из пазарите в Европа, пише Ройтерс.

Берлускони отхвърли скорошните разкрития, че се е съгласил да подаде оставка до месеци, ако коалиционните му партньори подкрепят нужната спешно пенсионната реформа. Междувременно дефицитът на Италия е един от най-проблемите и застрашителните в ЕС.

75-годишният медиен магнат определи като „безпочвени” и „преувеличени” твърденията, че ще подаде оставка. Някои от министрите му не се безпокоят дали ще запазят дали ще запазят мнозинството в парламента, но доста от съюзниците на Берлускони вече се обърнаха срещу него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА