18 Декември, 2016 17:53 1 525 0

Ренци: Сгромолясахме се

  • матео ренци-
  • референдум-
  • италия

Той призна, че политизирането на референдума в Италия е било грешка

„Референдумът за конституционни промени в Италия беше огромна загуба.“ Това заяви вече бившият италиански премиер Матео Ренци, цитиран от ДПА.

Ренци подаде оставка, след като гражданите не одобриха предложените от него конституционни промени в страната.

„За нас това не беше загуба. Това беше супер загуба. Може да се каже, че направих грешка с този референдум и неговото политизиране. Сега трябва да видим къде сгрешихме“, заяви Ренци.

Той сподели, че кампанията в полза на референдума не е била сполучлива. Отбеляза още и голямата активност в интернет от страна на популисткото движение „5 звезди“ на комика Бепе Грило. В момента то се счита за фаворит при предсрочни избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: