Last news in Fakti

23 Януари, 2017 13:14 1 605 2

Проди за отмяна на санкциите срещу Русия

  • романо проди-
  • италия-
  • ес-
  • русия-
  • санкции-
  • премиер-
  • германия-
  • сащ

Не трябва да позволим на САЩ да заеме привилегирована позиция в отношенията с Русия

Проди за отмяна на санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият председател на Европейската комисия и бивш премиер на Италия Романо Проди призова колкото се може по-бързо да бъдат свалени санкциите срещу Русия. В интервю за италианския вестник „Ла Стампа“ Проди заяви: „Санкциите срещу Русия трябва бързо да бъдат отменени. В това съм твърдо убеден. Вие можете да жертвате себе си заради комплексна политика, но ако няма солидарност, то тогава няма никакъв смисъл да се продължават ограничителните действия“.

Проди добавя, че Германия, която първа въведе санкции срещу Русия, сама пострада от тях. Санкциите засегнаха немската икономика.

„Ако Тръмп добре е обмислил това, което каза през последните дни, а той несъмнено го е направил, то той залага на по-нататъшния разкол в Европа“, казва в интервюто Проди като коментира критиката на Тръмп по адрес на Германия. Според него ЕС не реагира на изявленията на Тръмп, които означават промяна в отношенията с Европейския съюз. Затова е необходима контраатака.

На въпрос какъв смисъл влага в думата „контраатака, Романо Проди отговаря: „В смисъл, че трябва незабавно да се отменят санкциите срещу Русия... Не трябва да позволим на САЩ да заеме привилегирована позиция в отношенията с Русия“. По отношение на протекционистката политика на Доналд Тръмп Проди казва, че тя ще има разрушителен ефект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    10 0 Отговор
    Искаха санкции, сега ще се избият кой първи да ги отмени. И едните и другите са тъпи, щом не можаха да си подредят приоритетите.
  • 2 СССР

    0 1 Отговор
    Хахахах на Руснак ще наложиш санкции ама друг път!!! Романо Проди каза незабавно да си ОТМЕНИМ САНКЦИИТЕ хахахах щото те са двупосочни и от тях страда най много източна Европа и Италия!!!
Новини по държави: