Last news in Fakti

23 Януари, 2017 17:23 1 610 1

Който не се интегрира, да си ходи

  • марк рюте-
  • холандия-
  • герт вилдерс-
  • партия на свободата

Трябва активно да защитаваме ценностите си, заявява холандския премиер

Холандският премиер Марк Рюте заяви, че който не се интегрира, трябва да си върви от Холандия, предаде ДПА.

"Трябва активно да защитаваме ценностите си" от хора, които не искат да се интегрират, заявява Рюте в послание, публикувано в няколко национални издания, в опит да отнеме избиратели на холандския политик и противник на имиграцията Герт Вилдерс. На 15 март в Холандия ще се проведат парламентарни избори.

Макар премиерът да не споменава никъде Вилдерс или неговата Партия на свободата, ясно личи, че посланието му е насочено към онези избиратели, които подкрепят твърдолинейната платформа на Вилдерс, отбелязва ДПА.

Рюте, който е лидер на десноцентристката Народна партия за свобода и демокрация, заявява, че се отнася с разбиране към призивите, че който не се интегрира, следва да напусне Холандия. "И аз споделям това мнение. Дръж се нормално или си върви", посочва той.

Вилдерс реагира на изявлението в Туитър, наричайки Рюте "човека на отворените граници, на цунамито от кандидати за убежище, масовата имиграция, ислямизацията, лъжите и заблудите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мигрант

    16 1 Отговор
    И аз си тръгвам от България, не мога да се интегрирам с братчедите от маалата...
Новини по държави: