Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 16:39 1 242 6

Ердоган ще лети до Москва

  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • турция-
  • русия-
  • среща-
  • визита

Срещата между Ердоган и Путин ще се състои през месец март

Ердоган ще лети до Москва - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган се очаква да лети до Москва през първата половина на месец март, за да се срещне с руския си колега Владимир Путин.

Това съобщи „Интерфакс“, позовавайки се на думи на турския посланик в Русия Хюсеин Дирийоз.

Очаква се двамата лидери да обсъдят двустранните отношения и начина те да бъдат подобрени. Падането на визита за турски бизнесмени и политици също ще бъде в дневния ред.

Планираната визита на Ердоган на руска земя ще бъде четвъртата среща между него и Путин за последните шест месеца, посочва изданието.

Двустранните отношения между Анкара и Москва претърпяха крах след свалянето на руския бомбардировач през ноември 2015 година, но няколко месеца по-късно диалогът бе възстановен.

Конфликтът в Сирия и опитът да бъде намерено решение за спиране на огъня също ще бъде тема на разговор между Ердоган и Путин, посочи турският посланик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 antimediator

    10 8 Отговор
    Кво , стааа?
    Нали ги мразехте турците?!
    Те взеха , че станаха първи приятели на вашите работодатели!
  • 2 Мършата

    6 7 Отговор
    Лъжат, че мразят турците! Провокирал съм ги на тази тема, и мога уверено да кажа, че дори ги обичат! Само да им се плати и хващат ИБРИКА и слагат феса или чалмата! По времето на робството, най-верните слуги на Султана са били именно нашите чорбаджии! Добре, че тогава е имало истински патриоти като мене, та сега да разобличават лъжепатриотите и комунягите!
  • 3 681 БЪЛГАРИЯ

    7 8 Отговор
    Руснаците са е..ти и продажното племе , като фурнаджийска лопата са ! Мършата е прав за пари и фес ще носят . Като им свалиха турците Су-24 и големи плюмки бяха и на Путин и на всичките !
  • 4 ссс

    5 5 Отговор
    Русняците и турчулята пак станали дослук, ще си правят и поточе заедно. А къде руските тролчита, Кроко, бай Хой, Kcaniba и останалите, оти мълчат ??
  • 5 681 БЪЛГАРИЯ

    6 5 Отговор
    Русия - Турция -ВЕЧНА ДРУЖБА !!! Ердоган да занесе по една чалма и по фес на руските дипломати !
  • 6 Borges

    2 2 Отговор
    Rusnacite obi4at tursite daje mejdu dvete narodi imat ot 500 xl semeistvo moje bi pove4e daje moje de im kajem za tqh otnositelen narod rusnaci imat tolkova bulgari v antalia
Новини по държави: