5 Февруари, 2017 18:31 993 2

В Турция арестуваха над 400 заподозрени за връзки с Ислямска държава

  • ислямска държава-
  • арестувани-
  • турция-
  • заподозрени-
  • антитерористична акция-
  • спецакция

Специализирани антитерористични акции са проведени в 18 турски провинции

В Турция арестуваха над 400 заподозрени за връзки с Ислямска държава - 1
Снимки АП/БТА

Турските сили за сигурност са задържали 445 души, заподозрени във връзки с Ислямска държава, съобщиха турските медии в неделя.

В ранните часове на днешния ден, специализирани акции са се провели в 18 провинции на страната, включително и в столицата Анкара, съобщи Анадолската агенция, позовавайки се на информация от анонимен източник от силите за сигурност.

Повечето от задържаните са чужденци.

Служители от отдела за борба с тероризма са арестували 60 души в столицата. Общо 18 души — 14 чужденци, от които 10 непълнолетни лица — са били задържани в и около Истанбул.

Много от заподозрените са задържани в провинции, граничещи със Сирия. Около 150 са били задържани в Шанлъурфа в югоизточната част на Турция и 47 в град Газиантеп.

Десетки други арести са извършени в различни провинции, разпростиращи се от Бурса до Бингьол, съобщи агенция Доган.

Според източници, по време на координираните спецакции днес, полицията в Измир е арестувала и 9 души планирали да извършат терористична атака.

В Турция арестуваха над 400 заподозрени за връзки с Ислямска държава


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    2 3 Отговор
    ердоган яко премахва неудобните за него по най лесния начин , като ги обявява за членове на ИД . същото са правили и тук комунистите , като са премахвали неудобните , обявявайки ги за " врагове на народа " !

    Коментиран от #2

  • 2 dugi

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "месара":

    трябва да им изпратим 445 патрона за АК47 на турските барети и всичко да приключи докато плюунеш
Новини по държави: