Last news in Fakti

12 Февруари, 2017 10:15 1 297 5

Отново протести в Румъния

  • румъния-
  • протести-
  • отново

Хиляди искат оставката на правителство

Хиляди души протестираха в румънската столица Букурещ, съобщи Agerpress.

За днес се планира голямо шествие по улиците на румънската столица. През тази нощ пред парламента демонстрираха 3000 души. Те искаха правителството на Социалдемократическата партия да подаде оставка.

Партията пое властта през декември. Тя обаче предизвика огромно обществено недоволство с нова съдебна реформа. Промените трябваше да опростят присъдите на затворници, осъдени за по-леки престъпления. Голяма част от обществото реши, че реформата цели да попречи на мерките за борба с корупцията.

Правителството вече отмени реформата. Много граждани обаче искат неговата оставка. Социалдемократите вече оцеля след един вот на недоверие.

Още 8000 души са протестирали в останалите части на страната. Очаква се демонстрациите днес да са сходни по мащаб с тези от преди няколко седмици. Тогава в страната протестираха стотици хиляди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    2 2 Отговор
    Браво на румънците мъжаги са и се борят до края , а не като нас !
    САЩ + РУМЪНИЯ + УКРАИНА + ЯПОНИЯ = ДРУЖБА = СЛАВА !!!!
  • 2 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Я стига моля сте ни занимавали с тея мамалигари , пуснете по добре някоя статийка за супер новото руско оръжие , че не ме свърта вече на едно място ! Направо съм пред нервен срив , моля виииииии

    Коментиран от #3

  • 3 ссс

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Не виде ли фчера статията нешто ми се струва це съм алчен за центове
  • 4 Диди

    3 1 Отговор
    Румънците се борят за правата си,така трябва да бъде.Партията е от декември на власт и колко бързо искаха да издадат закон,който да ги ,,защитава,,от корупцията им.Трябва да си подадат оставката и тези които са криминални,трябва да бъдат осъдени.Респект от ремънците,че се борят за по добро бъдеще.
  • 5 Бай село

    1 0 Отговор
    Какви куриози има по света, Румънците с протест не могат да свалят тяхното правителство, а ние с молба не можем да задържим нашето, бягат ,даже някои за втори път избягаха! Лоша дума не сме им казали ,законите им харесваме , тачим ги , храним ги ,обичаме ги ,но такива са си , капризи!
Новини по държави: