Last news in Fakti

13 Февруари, 2017 18:50 1 947 8

Терористът от Рейна поиска смъртна присъда

  • рейна-
  • присъда-
  • терорист

Той беше на първото си изслушване в съда

Атентаторът от клуба „Рейна“ е поискал да бъде осъден на смърт, съобщи „Дейли Сабах“.

Абдулгадир Машарипов уби 37 души след стрелба в клуб в Истанбул на 1-ви януари. При първото си изслушване в съда той заяви , че не е враг на Турция, но е действал като отмъщение за атаките на турската армия срещу терористичните групи в Сирия. Според него това е було „самоубийствена атака“ и той е нямало да оцелее, ако властите са можели да го убият още в клуба.

Машарипов призна, че е бил член на Ислямска държава.

„Ако можете, обесете ме. С радост ще приема такава присъда“, заяви Машарипов. Той беше заловен на 16-ти януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пена

    11 1 Отговор
    Не жив, но всеки ден по порция мъка!!!

    Коментиран от #5

  • 2 миндил

    13 1 Отговор
    Смърт е много милостиво наказание, трябва доживотен карцер, да полудее да не знае кога е ден, нощ коя година е
  • 3 Илион

    3 0 Отговор
    Той и отатък няма да се мъчи по малко даже повече. Няма да го чакат ханъми в рая.
  • 4 Дон Курлеоне

    1 0 Отговор
    Сигурно в затвора са му цъфнали теменужката и сега
    иска да се избави.
  • 5 Павел

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пена":

    Ей, не е за подигравка този човек..! Той е терорист, убил е невинни и трябва да си плати! Но човека е готов да умре, значи е готов и да изкупи вината си на мига. Такива хора не бива да се измъчват, дори и убийци да са! Защото той е войник, не се е забавлявал с измъчване, не е издевателствувал над хората, а е стрелял. той е убиец, но не е садист поне в случая. Значи има правото да умре бързо и без измъчване! мъчения трябват за разни садисти, коит режат глави, изнасилват, бият и режат пръсти,...! Те са садисти и заслужават да изпитат нещо подобно на онова, коетос а причинили на невинни. Този просто е убиец. Бие се за една терористична държава, то повечето са създадени по този начин преди векове. Но не е за подигравка! такива хора имат чест. Не са като редица други тук и по света. Аз не харесвам тези терористи, дето воюват за създаването на диктаторска държава като ДАЕШ. Но има и терористи, които пак имат чест и отмъщават за изстрадани от тях невинни страдания. Всякакви случаи има в света. За този оправдание и милост не може да има! Но не и садистично, не и както го описвате - да се мъчел! Защото има чест и не е садист да измъчва жертвите си!

    Коментиран от #6

  • 6 ФША

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Павел":

    защо като има чест не се е бил с редовна армия , както правят кюрдите , а е влязъл в този клуб да се преви на велик срещу невъоръжени хора ? трябва да изпита на гърба си мъките на всички загинали и техните близки , чак тогава може да премине отвъд !
  • 7 Реалист

    1 0 Отговор
    Дайте му смъртта която иска но му я дайте по начина който не иска. Един английски генерал беше потушил въстание като просто избивал заловените и ги погребвал в свински трупове. Ами няма рай тогава... Погребете го жив зашит в свински труп.

    Коментиран от #8

  • 8 Павел

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    ФША и реалисте, не мислите за последиците май? Ако се гаврите с един враг, нищо няма дас печелите даже себеуважение. да убиеш невинно прасе, зад а унижиш враг е двойноп рестъпление - убиваш едно невинно прасе, за да се гавриш с човек, който просто трябва да убиеш, за да накажеш за престъпленията му и да не върши повече такива. И аз искам садистични наказания за изнасилвачи, садисти измъчващи жертвите си, не защото ми харесва, а защото е добре те да усетят на тяхната особа мъките от подобни страдания! Например за изнасилвачи е добре да се изнасилва с механичен вибратор поне 2 дена. нека умре както са умирали от него! И т.н... Око за око, зъб за чеане! - девиза на прабългарите. На добрият с добро, на бандита - сто пъти повече зло! но какво можеш да сториш на пленен враг, който е разстрелял толкова хора? Просто трябва да го убиеш, заради злините му! не и да го мъчиш, той не е гавраджия! Той е просто убиец. Разбирате ли разликата?
Новини по държави: