Last news in Fakti

7 Септември, 2020 16:15 1 841 6

Терорист може да получи 40 доживотни присъди

  • рейна-
  • истанбул-
  • турция-
  • терористичен акт-
  • присъда

Какви присъди ще получат терористите, стреляли в бар "Рейна"

Терорист може да получи 40 доживотни присъди - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

В съд за тежки престъпления започна финалното заседание в съдебния процес за нападението на Нова година през 2017 г. в нощен клуб "Рейна" в Истанбул. Очаква се днес съдът да произнесе присъдите си.

Подсъдими са 60 души, като едва 20 от тях са арестувани. Сред тях е и узбекистанският гражданин Абдулкадир Машарипов, основният заподозрян за стрелбата в нощния клуб. Машарипов беше арестуван две седмици след нападението.

При стрелбата срещу празнуващи в новогодишната нощ загинаха 39 души, а 79 бяха ранени. Отговорност за терористичния акт пое "Ислямска държава".

Прокуратурата иска съдът да произнесе срещу Машарипов 40 доживотни присъди затвор - една за "опит за промяна на конституционния ред" и 39 за всяка от жертвите на стрелбата.

Другите подсъдими по делото са съдени за членство във въоръжена терористична организация, което може да им донесе между 7 и половина и 15 години затвор.

Атентатът беше извършен в 01.15 ч. на 1 януари 2017 г. При него бяха убити 39 души, а над 70 - ранени. Терористите с автомати "Калашников". Сред жертвите имаше хора от 14 националности.

Терорист може да получи 40 доживотни присъди

Терорист може да получи 40 доживотни присъди


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 4 Отговор
    Една доживотна присъда е достатъчна! Няма нужда от гръмки заглавия!
  • 2 Сливи за смет

    7 0 Отговор
    Това трябва да се случи и с всички полЮтици на прехода. И пълна сонфискация на имуществото им
  • 3 Аре

    0 2 Отговор
    Той сигурно има 40 живота да живее и заради това ще го накажат по този начин.
  • 4 В грешка сте.

    1 3 Отговор
    Никога, абсолютно никога терористи не са лежали повече от 2 години в затвор. Абсолютно никъде. Даже Баадер-Майнхоф, или Червена армия са лежали 1 година и 7 месеца. Първо Ерика Баадер , а после и Улрих Майнхов стават инструктори на GSG. Фракция Червена армия 4 генерация съществува и в момента. Но вече са политици в Германия.
    Същото става със Сивите вълци в Турция.
    Наистина ли мислите че Илич Рамирес Санчес де Кохора, или по-известен като Чакала е лежал в затвор н Франция. Страната с най-много черни убийства в света в "защита на интересите на Франция" няма да използва за свои цели перфектният убиец, я пак помислете.
    Единствените в света които унищожават тотално терористите са руснаците.
    От действията на Спецназ в Бейрут през 1970 години всякакви терористи, премислят много преди да направят нещо в Русия. А отговора на ССО е тотално унищожение. Питайте американските и английските "наблюдадели" при Идил в Алепо които стреляха по руска полева болница под егидата на Червеният кръст, иииии забравих, те се водят безследно изчезнали. Късата клечка беше, че убитите 2 лекарки, и 6 ранени медицински сестри се оказаха съпруги и сестри на командосите от ССО. И Спецназ тръгна да отмъщава. И 5 групи Спецназ разкатаха играта на всички.
  • 5 Тюрк

    2 3 Отговор
    Бомбените атентати са дело на Ердоган. Именно той е терориста който подкрепя ИДИЛ както и срещу собствения си народ. Така той държи народа си в страх от тероризъм с мисълта че ако него го няма на власт Турция е обречена.

    Коментиран от #6

  • 6 TRoskOt

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тюрк":

    Не забелазвате ли че вече повече от 4 години няма атентати в Турция. Противоречиш си.
Новини по държави: