Last news in Fakti

17 Февруари, 2017 08:26 1 243 0

Ключова конференция в Мюнхен

  • мюнхен-
  • конференция-
  • сигурност

Румен Радев ще участва в нея

Ключова конференция в Мюнхен - 1
Снимка: БТА/AP

Водещи световни лидери и дипломати ще имат първи шанс да разговарят с хора от администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Virginian Post.

Конференцията по сигурността в Мюнхен ще се проведе на фона на опасенията от измяна на американската политика към Русия и НАТО. Американската делегация се оглавява от вицепрезидента Майк Пенс, министъра на отбраната Джеймс Матис и министъра на вътрешната сигурност Джон Кели.

Ежегодната конференция дава възможност за срещи и дискусии между партньори и съюзници. На нея ще присъстват още германският канцлер Ангела Меркел, генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, председателят на Европейския съвет Доналд Туск и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг,

Представител от българската страна ще е президентът Румен Радев.

Сред присъстващите ще има 30 държавни глави и 80 министри на външните работи и отбраната.

Срещата се състои, докато Доналд Тръмп настоява страните от Европа да участват по-усилено във финансирането на НАТО. Все пак Джеймс Матис увери своите партньори, чрез президентът държи на НАТО. Основни теми на срещата ще са още политиката на Русия, ядреното споразумение с Иран и спазването на човешките права. Ще се обсъждат и ракетните тестове на Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: