Last news in Fakti

25 Февруари, 2017 09:12 1 143 5

Германски политик плаши САЩ с търговска война

  • германия-
  • сащ-
  • търговска война

Според Фолкер Каудер - САЩ е експортна страна и свободната търговия е изгодна за нея

Германски политик плаши САЩ с търговска война - 1
Снимка: Shutterstock

Ако президентът на САЩ Доналд Тръмп се готви да използва за своята протекционистка политика мита за европейските стоки, то Европейският съюз е длъжен да предприеме аналогични стъпки. Това заяви председателят на парламентарната фракция на ХДС и ХСС в Бундестага Фолкер Каудер за вестниците на медийната група "Функе".

"Ако Тръмп наложи наказателни мита на стоки от ЕС или Федералната република, Европа също трябва да въведе мита за стоки от САЩ. Ние не можем да приемем всичко", каза Каудер. Той напомни, че САЩ и ЕС вече са имали търговски войни за "пилешко месо или спагети". Тогава тези войни не бяха изгодни за нито една страна.

Според германския политик САЩ е експортна страна и свободната търговия е изгодна за нея. Преди време Тръмп разкритикува BMW, Daimler и Volkswagen за това че строят заводи в Мексико, а не в САЩ. Той заплаши тогава, че ще въведе високи мита за вноса на немски автомобили от Мексико.

Освен това Каудер се обяви за увеличение на военния бюджет на Германия на 2%. Заради тероризма изискванията към Бундесвера са се увеличили, както и опитите на Русия да дестабилизира Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    2 8 Отговор
    Само бой оправят швабите..

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Ааа,не така!И в случая русофилите са абсолютно прави като казват "Винаги с Германия,но никога срещу Америка".

    Коментиран от #4

  • 4 на коня под опашката

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    А вие българофобите какво казвате?
  • 5 Rusofil

    0 4 Отговор
    Idva kraqt na eurogei4etata
Новини по държави: