Last news in Fakti

26 Февруари, 2017 10:58 674 2

Номиниран за "Оскар" сириец не може да влезе в САЩ

  • оскар-
  • доналд тръмп

Американските имиграционни власти не допускат в САЩ сирийски оператор Халед Хатиб, работил по номинирания за награда филма "Белите каски" за гражданската война в страната си, предаде Си Ен Ен.

Вътрешна кореспонденция на администрацията на президента Доналд Тръмп показва, че министерството на вътрешната сигурност е решило в последната минута да не позволи на Хатиб да посети Лос Анджелис. Очакваше се той да пристигне вчера от Истанбул, но плановете му объркаха, след като американски чиновници съобщиха, че са открили негативна информация за него.

"За пътуване до САЩ е необходим валиден документ", заяви говорителка на министерството на вътрешната сигурност, коментирайки случая.

"Белите каски" е 40-минутен филм, който може да спечели наградата "Оскар" за документално кино. Той разказва за сирийци, които рискуват живота си, за да помагат на засегнатите от гражданската война. Много от членовете на "Белите каски" загинаха при въздушни удари на силите на Башар Асад, а групата беше номинирана за миналогодишната Нобелова награда за мир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    5 2 Отговор
    ще му пратят по Еконт!!))
    Няма страшно
  • 2 ссс

    4 2 Отговор
    еее бива ли така в страната на неограничените възможности? пак руски хакери са подменили данните за сирийчето и затва не го пускат