27 Февруари, 2017 22:09 2 332 12

Сирийската опозиция потърси помощ от Русия

  • русия-
  • сирийската опозиция-
  • опозиция-
  • мирни преговори-
  • сирия-
  • бунторници-
  • женева

Бунтовниците се надяват, че Москва ще подпомогне мирните преговори в Женева

Сирийската опозиция потърси помощ от Русия - 1
Снимка АП/БТА

Сирийската опозиция в понеделник потърси помощта на Русия за предстоящите мирни преговори.

Бунтовнически групи призоваха Москва, която е ключов съюзник на президента Башар Асад, да окаже натиск върху Дамаск, с което да подпомогне началото на мирните преговори в Женева, съобщава "Франс 24".

Върховната комисия за преговори (High Negotiations Committee), основната опозиционна група в мирните преговори за Сирия, в които ООН е посредник, заяви, че очаква да се срещне с представители на руската делегация в швейцарския град във вторник.

"Искрено се надяваме да убедим Русия да подкрепи сирийския народ", каза Наср ал-Харири, лидер на делегацията на бунтовническата група, след разговор със специалния пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура.

"Ние се надяваме, че Русия ще даде подкрепата си за народа на Сирия, а не за един човек, който е решил да унищожи цялата ни страна, само и само да остане на власт", добави той, имайки предвид Асад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕХО

    14 3 Отговор
    Бреййй, САЩ и Саудитска Арабия са свършили парите за терористи ли?
    Не ми се вярва Мъск да е продал толкова Тесли, че да им вгорчи живота...
  • 2 Put In

    4 5 Отговор
    Мы не преговаряме с терористами, ако преговаряме, то е за да ги преметнеме
  • 3 кроко

    22 2 Отговор
    Абе как Асад ще е решил да унищожи цялата Сирия, като именно „опозиционерите” започнаха разрушаването? В името на демокрация свобода и дрън-дрън!

    Коментиран от #4

  • 4 стоян георгиев

    3 20 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    ауууу нов шок за теб дето мразиш да четеш!!!!опозицията на ирак е призната и руснаците също не смятат тези дето преговарят с тях за еднакви с ал каида или идил:)))!сега кво ще правите руските тролове не е ясно,като до вчера обяснявахте че в сирия всички котки били сиви:)))!и не опозиционерите започнаха разрушаването в сирия ,а асад,дори не този ,а баща му дето ,след това сина му демократично наследи,след честни и почтени избори:)!та асад баща и син клаха сирииския народ десетки години ,докато на въпросния народ не му писна и след като асад атакува мирните демонстрации с огнестрелно оръжие избиваики маса протестиращи въстана.да джихадистите в региона и не само в региона използваха ситуацията за да се явят необходимите спасители и доста народ застана на тяхна страна ,но тва не са всички сириици .руско-асадиската тактика ,да се приеме оставането на асад като единствен по-цивилизован макар и изцапан с кръв до ушите имаше успех,а и още има в определени среди по света.само че тва не е решение няма да доведе до траино решение и спиране на конфликта щото алуитите на асад избиха прекалено много сунити и кюрди и докато не си тръгнат от властта сирииците няма да спрат да се борят срещу тях независимо от това под чии флаг ще го сторят и ако европа и америка ги изоставят е сигурно кво чака региона.

    Коментиран от #7

  • 5 Диди

    2 20 Отговор
    Асад трябва да бъде осъден от сирийският народ,а това значи ,,смърт,,.Сега ще чакаме решението на Путин,какво ще предложи на сирийският нород.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 на Деса шушито

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Публикувано във факти.бг: че в сирия всички котки били сиви:)))!
    Деси, а твоето коте сиво ли е?

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "на Деса шушито":

    еи така ще си тук къвто си в живота .ще седиш от страни ще гледаш и ще мучиш.пробваш ли по същество шутове в тиквата!тва ти остава да спамиш за някоя и друга копеика.шушита ,мушита и т.н. тъпотии!
  • 9 ИВАНОВ

    1 6 Отговор
    Башарчо при Кадафито, а Путин взел парите ,и чака и другите да му бутнат малко пари , ама зелени , и ще си промени мнението си .
    Цветът на парите , имат значение.
    Плащаш и получаваш закрила. А и Башарчо ,вече остана без долари ,време е да го зареже, бизнеса си е бизнес.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кроко

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "ИВАНОВ":

    Стояне, толкова ли си прост? Само там ги ползваш тия никове иванов, момчилов, нинова и т.н. мислиш че не можем те усетим ли? Кач цента заработи за трите поста в статията?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: