6 Март, 2017 07:52 1 432 3

Пхенян изстреля четири балистични ракети

  • северна корея-
  • ракети-
  • японско море-
  • япония-
  • балистични-
  • пхенян-
  • изстреля

Япония видя заплаха в действията на Северна Корея

Пхенян изстреля четири балистични ракети - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея изстреля четири балистични ракети в Японско море. Три от тях са паднали в японската изключителна икономическа зона, пише Би Би Си.

Това е поредният епизод от дрънкането на оръжия в региона от страна на Пхенян. Японският министър-председател Шиндзо Абе заяви, че това е „нова фаза на заплаха“.

Ракетите са прелетели близо 1000 километра, преди да паднат в морето. Те са пуснати са от регион, намиращ се близо до южната граница на Северна Корея.

Ракетите са били изстреляни в понеделник в 07:36 часа местно време. Американските въоръжени сили разкритикуваха действията на Пхенян.

Опитът на Северна Корея идва на фона на съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея, които Пхенян разглежда като подготовка за инвазия в страната.

През последните месеци се увеличи напрежението в региона. През септември 2016 година Северна Корея извърши най-мощния си ядрен опит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    3 4 Отговор
    Тези и те като тяхните наставници руснаците , не се наиграха и те на кукли и парцалки ! Само плашат света с разни измислени ракети и ядренни оръжия , а иначе измориха собственото си население от глад. Само на ориз с вода я карат хорицата , сигурен съм на 100% , че ако този Ким Чи им отвори границите и махне токовата ограда , за нула време всички северно корейци ще се изнесът в съседните държави и държавата-концлагер наречена С.К. ке остане празна

    Коментиран от #2

  • 2 Поп Грую

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Бе ракети със среден обсег на ориз и вода трудно се произвеждат.
    Иска се металургия, промишлена химия, машиностроене, приборостроене, електроника...
    Все неща, които ги няма в България.
  • 3 Прасчо

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея.........

    През последните месеци се увеличи напрежението в региона.
Новини по държави: