Last news in Fakti

17 Ноември, 2011 09:57 906 1

Гърция готви голямо шествие

  • гърция-
  • протест-
  • атина
Гърция готви голямо шествие - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гърция се готви за голямо митинг-шествие. Този път поводът е да се отбележи годишнина от студентската съпротива през 1973 година, която помага за свалянето на военния решим. Очаква се на шествието да се стекат и много противници на антикризисните мерки, които Атина трябва да приложи, ако иска да избегне фалит, предаде Би Би Си.

7000 полицаи вече са на крак в гръцката столица и ще следят всичко да мине нормално. Традиционно в Атина се събират многолюдни тълпи на 17 ноември. Крайната точка на шествието е сградата на американското посолство, тъй като Вашингтон е подкрепял военната хунта, възприемайки я като буфер на комунизма в съседните държави.

Вчера новото правителство на Лукас Пападимос спечели първи вот на доверие- с 255 срещу 38 депутатски гласа.

Именно от новия кабинет се очаква да одобри спасителния пакет. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xxx

    0 0 Отговор
    Стига с тия митинги и протести. Време им е да започват да работят мързеливите гърци