Last news in Fakti

10 Март, 2017 16:20, обновена 10 Март, 2017 16:29 1 603 7

Ясно е кога решават по делото срещу Русия

  • дело-
  • русия-
  • украйна-
  • олена зеркал-
  • хага-
  • международен съд

Заместник-министърът на външните работи на Украйна Oлена Зеркал сподели, че това ще се случи до края на април

Ясно е кога решават по делото срещу Русия - 1
Снимка: БТА/АР

Решението по делото, което Украйна заведе срещу Русия в Международния съд в Хага се очаква да бъде взето до края на април, заяви заместник-министърът на външните работи на Украйна Oлена Зеркал, цитирана от "Украински новини".

Зеркал не сподели дали решението ще бъде в полза на Украйна или не, но изрази надежди то да бъде справедливо.

Тя подчерта още, че целият свят заема позицията на страната ѝ, добавяйки, че Русия трябва да носи отговорност за своите действия.

Международният съд започна дело по подадена жалба на Украйна срещу Русия. Обвиненията са, че Русия финансира сепаратистките бунтовници в Донбас и дискриминира татарите и украинците, живеещи на анексирания полуостров Крим.

Украйна внесе жалбата си срещу Русия на 16 януари. Тя е за нарушения от руска страна на Конвенцията на ООН за противодействие на финансирането на тероризма и Конвенцията за премахване на всички форми на расовата дискриминация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ioio

    16 9 Отговор
    Крадеца вика дражте крадеца
  • 2 Абе празни кратуни са

    12 6 Отговор
    Еищо няма да стане-по няколко причини...Пьрво,при Крим не е нарушен нито един закон-факт.Второ,обвиненията за спонсорство са недоказуеми-трябват документи.Трето-има хиляди видеа в нета че татарите в Крим имат сьщите права като кримчани...

    Коментиран от #3, #4

  • 3 юрист

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "Абе празни кратуни са":

    Вие от кога станахте международен наказателен съдия в МНС, че чак и прогнозирате какво ще бъде становището на МНС по въпроса? Не разбирам- до кога хора, които нямат нищо общо нито с международното наказателно право, нито с правото въобще, ще се изказват като крайна инстанция по правни въпроси, по които има заведена международноправна наказателна процедура в МНС? Каква е Вашата професия и какво общо има тя с международното наказателно право?

    Коментиран от #5

  • 4 украински селяндури

    15 8 Отговор

    До коментар #2 от "Абе празни кратуни са":

    И четвърто, съвсем скоро Украйна може пак да стане руски сателит(тя всъщност не може да бъде нищо друго)Там сега има протести срещу "демократичната" власт, които ще стават все по-силни и накрая Потрошенко ще трябва да се спасява с бягство.
  • 5 кроко

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Адвокатчето, ти като не си историк, как си позволяваш да говориш по исторически теми. По същия начин и ние си говорим за каквото ни падне, без да сме юристи. Айде сега, ходи потърси спец. помощ, че със самолечение не става.
  • 6 москал

    3 4 Отговор
    русия не е доставяла никакво оръжие на терористите. те сами са си го намерили при археологически разкопки. от там са ракетните комплекси бтр и танковете.заловените офицери не са руски,а неизвестно какви.техните самопризнания също не са истински.
  • 7 Путин

    4 1 Отговор
    Преместих си го в другия крачол.
Новини по държави: