Last news in Fakti

17 Март, 2017 09:47 1 261 5

Унгария затяга мерките срещу бежанците

  • унгария-
  • бежанци-
  • мигранти

Нов закон, подписан от президента Адер, предвижда да се създадат лагери за кандидатите за убежище в транзитни зони

Унгария затяга мерките срещу бежанците - 1
Снимки: БТА/АР

Новият закон, предвиждащ кандидатите за убежище в Унгария да бъдат принудително изпращани в транзитни зони, беше подписан от президента Янош Адер, предаде ТАСС, като се позова на официални съобщения и информация в медиите.

Адер в действителност е подписал закона в сряда, но това станало известно едва след като уведомил председателя на парламента Ласло Кьовер според местни медии.

Парламентът прие закона по-рано този месец, с което веднага предизвика остри критики на международното поле. Голям брой адвокати заявиха, че извършването на произволно задържане на кандидати за убежище представлява нарушение на международното право.

Унгарските депутати останаха непоклатими в позицията си, като дори запазиха текста, предвиждащ непридружените непълнолетни лица да бъдат държани в лагерите, отбелязва ДПА.

Законът влиза в сила осем дни след подписването му от президента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 14 Отговор
    За това, че отказват да приемат и да асимилират бежанците, маджарите трябва да се изгонят от ЕС.
  • 2 Един

    10 4 Отговор
    а за това, че пишеш такива глупости, трябва да те затворят в диарбекир
  • 3 сноу

    10 1 Отговор
    Бравас на Орбанягата ,излезе много здрав...Лаят псетата на НПО-тата ,но той твърдо и методично си следва целта-мьослемец и арап ,там откъдето е дошъл..

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    0 9 Отговор

    До коментар #3 от "сноу":

    Твоя Орбаняга е предател на европейските ценности и трябва да го изселят в Азия дет му е историческата родина, маджарите също са азиятски мигранти.
  • 5 Брат ми

    6 1 Отговор
    Welcome to Auschwitz...Аз ще подложа на ”строг”контрол тези великолепни места за настаняване на полухора,да не би случайно там да се случват лоши неща...:-)
Новини по държави: