Last news in Fakti

17 Март, 2017 12:19 1 158 3

Хиляди птици избити в британска военна база

  • кипър-
  • птици-
  • избити-
  • великобритания-
  • база-
  • военна-
  • разследване

Тревожни данни в Кипър...

Хиляди птици избити в британска военна база - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Над 800 000 птици са били незаконно убити в района на британска военна база в Кипър, алармира благотворителната организация „Кралско общество за защита на птиците“.

Организацията, създадена през 1889 година, следи за незаконното изтребление на птици и пернати по всички краища на света. Ситуацията в Кипър е излязла извън контрол.

Според данни на природозащитниците над 800 000 птици са били убити през миналата есен в района на британска военна база в Кипър, която се простира на десетки кв. км.

Великобритания е изпратила специална група, която да спре незаконното избиване на прелетни птици. Животните са хващани с огромни мрежи, след което продавани на местни ресторанти и заведения.

Организираните престъпни групи са спечелили милиони през последните месеци, в които незаконният им бизнес е достигнат рекордно високи и опасни нива.

Между август и октомври 2016 година полицията в британската суверенна зона е конфискувала повече мрежи, отколкото за цели години преди това.

Докладите сочат, че над 1.7 милиона птици е възможно да са били убити в региона. Кипър е една от страните с най-голям процент на незаконно уловени птици в Средиземноморието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 17 Отговор
    Предсказвам : Британската база, ще бъде жестоко оплюта от русофилската сган, е няма как, британска е !

    Коментиран от #2

  • 2 БУК

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Птиците които са в района на Британската база са защитен вид розово фламинго. Къде са природозащитниците сега? В Пирин?
    Няма как да нямат пръст Британците, защото от години им пречат на самолетите. Така че недей да бълваш простотии без да знаеш!
  • 3 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ужас е това