Last news in Fakti

20 Март, 2017 07:04 737 0

Нападателят в парижкото летище бил дрогиран

  • франция-
  • париж-
  • зиед бен белгасем-
  • дрогиран-
  • алкохол-
  • летище-
  • нападател

Бащата на нападателя твърди, че синът му не е терорист

Нападателят в парижкото летище бил дрогиран - 1
Снимка: БТА/ AP

39-годишният мъж, който в събота нападна военен патрул на парижкото летище „Орли“, е бил дрогиран, съобщи „Паризиен“. Кръвните проби показват, че е бил под въздействието на наркотици и алкохол.

Зиед Бен Белгасем бе убит от силите за сигурност. Местната прокуратура обяви, че са намерени следи от канабис и кокаин в кръвта му.

По време на атаката мъжът е крещял, че иска да умре за Аллах. Властите не изключват възможността той да се е радикализирал в затвора. Лицето е било следено от полицията.

Освен дрога, токсикологичните анализи показаха и наличие на 0.93 промила алкохол в кръвта на мъжа. Баща му заяви, че неговият син „не е терорист“ и действията му са продиктувани от алкохол и наркотици.

„Синът ми не е терорист. Той никога не се е молел, пиеше алкохол“, заяви бащата на убития нападател, цитиран от френските медии.

Полицията анализира телефонните разпечатки на 39-годишния мъж. Неговият брат и един от братовчедите му са били разпитани от силите за сигурност, но по-късно са били освободени.

Атаката на парижкото летище идва в момент, в който мерките за сигурност са повишени до червено. През изминалата година и половина във Франция бяха убити над 230 души при терористични атентати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: