18 Март, 2017 10:20, обновена 18 Март, 2017 14:17 4 072 2

Стрелба и евакуация на летище в Париж (СНИМКИ И ВИДЕО)

  • париж-
  • орли-
  • летище

Ликвидираният на "Орли" мъж простреля преди това член на силите за сигурност в северната част на столицата

Стрелба и евакуация на летище в Париж (СНИМКИ И ВИДЕО) - 1

Мъж нападна военен патрул в зала на второто по големина парижко летище „Орли“, съобщи телевизия BFM TV.

Според информацията нападателят е бил сам. Той налетял на патрула от трима войници, включително жена.

Очевидци съобщават за чути изстрели. По данни на френските медии нападателят е бил бързо обезвреден от войниците. По-късно се оказа, че мъжът е ликвидиран от служителите на реда. По тялото му не са намерени прикрепени експлозиви.

Френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан каза, че нападателят е повалил жената на пода и се е опитал да й отнеме оръжието, но тя е успяла да го задържи. Другите двама военнослужещи от патрула открили огън, "за да защитят нея" и хората на летището.

Стрелба и евакуация на летище в Париж (СНИМКИ И ВИДЕО)

Според говорител на френското вътрешно министерство няма ранени граждани при инцидента.

По-рано през деня във френската столица имаше друг инцидент. Мъж стреля по трима полицаи в предградието на Париж - Сен. Единият от служителите на реда е ранен. Според информация на медиите инцидентът станал по време на пътна проверка.

Парижката полиция първоначално твърдо отричаше наличието на връзка между случилото се в Сен и стрелбата на летище "Орли". По-късно се оказа, че нападателят от двата иницидента е едно и също лице - радикализиран мюсюлманин, известен на властите.

"В седем сутринта в Сен, в северната част на Париж, полицията е извършвала пътна проверка, при която мъжът е прострелял един от полицаите и е избягал, каза източник от полицията. Същият човек, известен на разузнаването и правосъдието, след това е отнел автомат (FAMAS) от войник на южния терминал на "Орли" преди да бъде застрелян от войник", заяви източник от полицията.

Преди минути беше съобщено и за задържането на служител на летището, заподозрян като съучастник на нападателя. Не се дава информация за име или народност.

Стрелба и евакуация на летище в Париж (СНИМКИ И ВИДЕО)
Снимка: Instagram

Стрелба и евакуация на летище в Париж (СНИМКИ И ВИДЕО)
Снимка: Twitter

Инцидентът се случил на южния терминал на аерогара „Орли“, разположена на 20 км от столицата Париж.

Цялата сграда на терминала беше отцепена от полицията за няколко часа, а всички посетители - евакуирани. Контролът беше поет от екипи за борба с тероризма.

Стрелба и евакуация на летище в Париж (СНИМКИ И ВИДЕО)
Снимка: БТА/АР

Стрелба и евакуация на летище в Париж (СНИМКИ И ВИДЕО)
Снимка: БТА/АР

Временно бяха спрени полетите и на двата терминала на летище "Орли" преди специалните части да се уверят, че аерогарата е безопасна. Самолетите се насочваха към "Шарл де Гол". Постепенно "Орли" се завърна към обичайния си работен режим.

Агенциите припомнят, че след поредицата ислямистки атаки за сигурността на ключови обекти във Франция отговарят военни. Миналия месец край Лувъра в Париж имаше подобен инцидент със стрелба.

Стрелба и евакуация на летище в Париж (СНИМКИ И ВИДЕО)
Снимка: БТА/АР

За стрелбата на летище „Орли“ в Париж първи съобщиха социалните медии. Видео кадри, публикувани от свидетели, показаха, че част от летището е евакуирана.

В някои от съобщенията се говореше за екстремна ситиация и дори за заложници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да го кажем направо

    19 1 Отговор
    Добрата стара Европа я превърнаха в бунище...

    Коментиран от #2

  • 2 111

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "да го кажем направо":

    Явно на толерастите това им харесва.
Новини по държави: