Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Март, 2017 00:00 1 674 11

Украйна търси въглища от САЩ

  • украйна-
  • въглища-
  • русия

Страната иска да прекрати зависимостта си от Русия

Украйна проучва възможността за закупуване на въглища от САЩ, Австралия и Южна Африка. Това беше заявено от украинския премиер Владимир Гройсман, цитиран от ICTV.

Целта на страната е да си осигури енергийна независимост от Русия. Киев също така разчита да увеличи разработката на собствени находища.

„Повече от 500 дни Украйна съществува без капка руски газ“, заяви Гройсман.

По-рано беше обявено, че 61.9% от общия внос на въглища в Украйна се формира от Русия. В момента се водят преговори за нови пазари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 украински селяндури

    29 6 Отговор
    Тия украински смешници, начело с Потрошенко направо счупиха тъпомера. Знаете ли, че техните ТЕЦ могат да работят само с определен сорт въглища, просто са проектирани за техните характеристики, и тия въглища се копаят в Донбас. И великите умове в Киев решиха да наложат санкции на Донбаския регион и да не купуват въглища от тях, обаче тецовете им не могат да работят нормално с други въглища. И сега донбасците продават въглищата на Русия, а киевските клоуни ги купуват от руснаците.......щото иначе ще стоят на тъмно и студено. Няма такива идиоти, честно. И тръгнали да питат за въглища от другия край на света, колко ли ще им струват, да не говорим че централите им просто няма да работят добре с тях, освен ако не са с много близки характеристики до донбаските. Щото ако не са разбрали досега, никой нищо няма да им подари, най-малко пък западът. Единствените дето са им давали нещо ей така, като на братушки са руснаците. И в момента в цяла Украйна има протести против властта, нищо че в медиите почти нищо не казват по въпроса.
  • 2 Kcaniba

    23 6 Отговор
    Украина е топоним - покрайнини на полското Кралство и руското Царство !!!
    Днес, това каквото правят селяните от покрайнините , не само кръв и насилие, но и тотално-тъпи решения!!
    Политически, военни и икономически!!!
    Те са умственно изостанали - циганите са по интегрируеми!!!
  • 3 гост

    6 19 Отговор
    “... „Повече от 500 дни Украйна съществува без капка руски газ“, заяви Гройсман.“ Щом Украйна може, и България може! За нас сега е много важно да се поставят много ясни и точни изисквания към г*зпром относно цената на руския газ за България, които, ако не бъдат изпълнени, ще са основание за задействане на налагане на глоба от ЕС в размер на 10% от глобалните приходи на г*зпром, което е “само“ някакви си...15 МИЛИАРДА долара:):):)

    Коментиран от #4, #8, #9

  • 4 дивият изток

    18 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Целия ти план е глупав, всъщност всеки план в който се говори за някакво изнудване или опит за натиск върху руснаците, без значение от кого още от началото е обречен на неуспех.(справка Украйна)На ЕС и на САЩ им е през оная работа за нас, трябваме им единствено за да ни използват за постигане на целите си и сме просто малка пионка в голямата игра. Тъй че ако някой сериозно си мисли че ЕС ще глоби Газпром или друга от големите руски компании заради нас трябва веднага да потърси някой добър доктор щото очевидно не е в час. А ние да поставяме изисквания, условия и ултиматуми към Русия е все едно мишката да заплашва мечката, демек тъпо, смешно и безрезултатно(също като козяшко тролче)
  • 5 хоп троп

    6 21 Отговор
    Слава на Украйна! Никой нормален не иска да има нищо общо с орките в Кремъл!
  • 6 Истина

    6 1 Отговор
    Каквото повикало, това отговорило!
  • 7 До госта

    16 5 Отговор
    500 дни без руска газ...айде бе--и защо не казва откаде я взимат? Ами ще те светна бе госте-правят реверс от Полша и Словакия ,а газтта е пак руска,само дето я плащат по-скъпо .... Големи умници са--няма що...Ама нищо,нали народът им плаща безумията...
  • 8 газпром

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Цената на природния газ от Русия ще се повиши в началото на 2017 г., прогнозира търговският директор на "Нафтогаз Украйна" Юрий Витренко в своя профил във Facebook. В момента цената за украинската компания е между 178 и 183 долара за 1000 куб. метра, но от следващата година ще бъде между 200 и 210 долара.
    През лятото Украйна е можела да купи по-големи количества газ от Европа, тъй като цената е била по-ниска от тази на "Газпром". Руската компания обаче блокирала реверсивните потоци, коментира още Витренко
  • 9 Варна

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Може без газ, но не съвсем! Къде се ползва газта у нас?
    1- Най- големите консуматори са торовите заводи: Агрополихим и Неохим Димитровград.
    2- Втори по консумация са Девня Цимент и Златна Панега и ако е останал някой стъкларски завод
    3- Третите по консумации са топлофикациите
    4- Хлебозаводите
    5- Държавните учреждения, училища
    6- Домакинствата- около 20 000

    От първите точки на най- големи консуматори, не малка част са във Варненска област. Там работят над 5 хиляди души. Ако някой в държавата си позволи да го направи това за което говориш, като добавим, че Борисов затвори и ТЕЦ Варна и 600 души загубиха работата си- Мисля че няма да остане жив нито един държавен служител в София. Варна просто ще се разходи със сопите и този път няма да има прошка.
    Второ: Очаква се увеличение на газта с 30%, което на практика означава повишение на цените на всичко - тоест понижаване на жизненият стандарт в цялата страна, а това означава отново гневни послания към София
    Сиреч обстановката се нажежава, а София и кърлежите - кандидат депутати не искат това! Ако изтърват края ще стане кървава и поради тази причина няма как да се случи това, което ти се иска...
    Единствения вариант за Украинците е да търсят газ от Скандинавците, но пряк тръбопровод от там няма!
    За въглищата нещата са ясни! Всеки ТЕЦ е разработен за конкретен вид въглища, така че Украйна е с практически унищожена икономика.
    Нямат енергоресурси, а тези които намерят ще са с по- висока цена, а това
  • 10 Бай Тен

    1 1 Отговор
    Ами да вземат да ми дадат някой лев да ги науча как се прави безплатен ток със железа и да ги зае.ават въглищата. Нашите и те
  • 11 Segiy

    1 1 Отговор
    Имаме почти "всички" на веднъж московитски тролове )) изглеждат 5-7, а всъщност са "работят" само двама (променят никове), ама като 5-6, смешници )))
Новини по държави: