23 Март, 2017 07:45 2 649 4

Гордостта на японския флот (ВИДЕО)

  • япония-
  • хеликоптероносач-
  • кага-
  • идзумо-
  • самолетоносач

Военноморските сили на Страната на изгряващото слънце увеличиха мощта си с втори хеликоптероносач

Гордостта на японския флот (ВИДЕО) - 1

Япония въведе на въоръжение втори голям хеликоптероносач. Корабът ще повиши възможностите на нейната армия за разполагане на сили отвъд японските брегове в момент, когато Токио се противопоставя на нарастващото влияние на Китай в Азия.

Церемонията по въвеждане на въоръжение на хеликоптероносача "Кага" се състоя във военноморската корабостроителница в град Йокохама.

Гордостта на японския флот (ВИДЕО)

"Кага" и другият голям негов събрат "Идзумо" могат да носят до девет хеликоптера. Двата най-големи военни кораба на Япония след Втората световна война са символ на стремежа на министър-председателя Шиндзо Абе да придаде по-значима международна роля на армията на страната. Те са проектирани като разрушители на хеликоптери, за да бъде спазен пацифисткият характер на японска конституция, която забранява притежаване на нападателни оръжия.

Гордостта на японския флот (ВИДЕО)

Според запознати източници Япония планира да изпрати "Идзумо" през май на тримесечна обиколка в Южнокитайско море.

Пекин проявява претенции към почти всички спорни води в района, който има важно значение за морската търговия. Тайван, Малайзия, Виетнам, Филипините и Бруней също претендират за територии в Южнокитайско море, където има богати рибни, петролни и газови ресурси.

Токио няма претенции там, но има териториален спор с Пекин за острови в Източнокитайско море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    4 7 Отговор
    Русначеата нямат такова чудо и затова русофилчеата бесни !

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    под всяка статия за Русия и интересите и, се появяваш ПЪРВИ за да отбележиш че "путиноидите се кефят"; под всяка статия за турция се появяваш ПЪРВИ за да ревеш че Путин не ти бил посторил без пари газопровода; под всяка статия за западна техника се появяваш ЕДИНСТВЕНО ти да ревеш как така путиноидите не са го оплюли; под всяка статия за руска техника се появаш ти, деса-стоян, киро , антимедиатора и разни други козяци да плюете как през 70-те сте се качили в жигула и не ви било удобно на тлъстите задници, затова всичко руско е болкук!!!

    Тук да си видял някой да ревеза нещо, освен теб? Не действат ли хапчетата?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СССР

    1 2 Отговор
    да ама Руснаците имат АТОМНИ БОМБИ, а дръпнатите очи се на.ират от тях!
Новини по държави: