24 Март, 2017 09:53 1 128 0

Швейцария: Няма да допуснем турски шпионаж

  • швейцария-
  • турция-
  • шпионаж-
  • дидие буркхалтер-
  • мевлют чавушоглу-
  • шпиони-
  • разузнаване

Швейцария ще следи стриктно за намеса от страна на турските служби

Швейцария: Няма да допуснем турски шпионаж - 1
Снимка: БТА/ AP

Швейцарският външен министър Дидие Буркхалтер каза на турския си колега Мевлют Чавушоглу, че няма да допусне шпионаж в страната си, предаде „Ройтерс“.

Седмици преди ключовия турски референдум швейцарските власти се опасяват, че разузнавателните служби на Анкара могат да шпионират турските граждани, живеещи в сърцето на Европа.

На 16 април турците трябва да решат дали страната да се превърне в президентска република, което ще даде повече правомощия на държавния глава Реджеп Ердоган.

„Правото на изразяване е универсална ценност в Швейцария. Надяваме се свободата да важи и за турските граждани, независимо дали гласуват в нашата страна или в Турция“, заяви швейцарският дипломат.

Дидие Буркхалтер добави, че Швейцария стриктно ще следи всички незаконни разузнавателни дейности на своя територия.

От седмици швейцарският министър се опитва да запази неутралитета на своята страна в разразилата се буря между Турция и няколко страни от Европейския съюз, които отказаха на турски политици да проведат политически митинги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: