Last news in Fakti

27 Март, 2017 09:59 4 175 3

Турция се ядоса заради насочен към Ердоган пистолет

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • пистолет-
  • швейцария-
  • протест-
  • берн

Анкара гневна заради провел се в Швейцария протест срещу Ердоган

Турция се ядоса заради насочен към Ердоган пистолет - 1
Снимка: БТА/ AP

Турското външно министерство привика швейцарския шарже д'афер в Анкара, предадоха турските медии. Причина бе протестът срещу турските управляващи, провел се в град Берн.

Няколко хиляди души, включително и кюрдски демонстранти, излязоха по улиците на швейцарската столица, за да изразят гласно несъгласието си с курса на Анкара.

Турското външно ведомство поиска обяснение от дипломата и за плакат, на който срещу президента Реджеп Ердоган е насочен пистолет. „Убий Ердоган със собствените му оръжия“, пише на плаката.

Анкара поиска от швейцарците да започнат криминално разследване по случая. Хиляди демонстранти се обявиха против предложените конституционни промени, за които трябва да се произнесе народът на 16 април. Референдумът нажежи страстите до червено.

Заради отказ на няколко европейски страни да дадат разрешение на турски политици да проведат политически митинги на тяхна земя, Анкара прибегна до нацистка и фашистка реторика.

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Европа е „фашистка и жестока“ и добави, че му напомня на времето преди Втората световна война.

Напрежението между Турция и няколко европейски страни продължава да е високо. В седмиците преди ключовия референдум турските управляващите се опитват да съберат колкото е възможно по-голяма подкрепа „за" предложените промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    8 12 Отговор
    Турчулята беснииии, русофилите и те ! Ъм чи как може, кой е позволил на швейцарците да обиждат приятеля на Вовата ??
  • 2 хайл

    12 6 Отговор
    Време е вече Европа пак да стане фашистка и нацистка и да изчисти цялата утайка,дето се довлече последните години.
    Расова и верска чистота е решението на всички проблеми на тоя континент!!!
    Дано европейските лидери осъзнаят,че не Русия а неоосманиста е заплахата за Европа.Той вече започна със заплахите....
  • 3 Ел Турко

    10 1 Отговор
    Края на европейската демокрация.. Митинг в независима Швейцария и да призовеш за убийство на държавен глава и да искаш българите да са второ качество европейци.. Втора скорост
Новини по държави: