24 Март, 2017 17:49 1 187 1

Швейцария започна разследване за турски шпионаж

  • швейцария-
  • разследване-
  • турция

То е свързано със случаи през последните месеци

Властите в Швейцария са започнали разследване за предполагаем чуждестранен шпионаж сред турската общност в страната, съобщи „Ройтерс“.

Днес турският външен министър Мевлют Чавущоглу беше на визита в Швейцария. Той се срещна с швейцарския си колега Дидие Буркхалтер. Буркхалтер заяви, че държавата му няма да позволи турски шпионаж на своя територия.

Швейцарските власти подозират шпионаж по време на събития в Университета в Цюрих през 2016 и 2017 г. Участници в събитията са били фотографирани.

От университета все още не са коментирали обвиненията. Обвинения за събиране на разузнавателна информация от поддръжници на Ердоган вече има на няколко места в Европа.

Турция е в обтегнати отношения. Това е заради отказа на няколко държави да позволят митинги на своя територия. Те са свързани с предстоящия референдум в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 краварско тролче

    4 0 Отговор
    Тука има нещо нередно, как така руснаците не са заподозряни?! Колеги, я надайте вой да ви чуят швейцарците да проверят за агенти на Москва, ГКБ, НКВД, пране на крупни суми от сорта на 200 хил. долара и т.н.
Новини по държави: