Last news in Fakti

25 Март, 2017 10:27 1 636 6

Макрон изпревари Льо Пен

  • манюел макрон-
  • избори-
  • франция

Доверието към Фийон спада

Макрон изпревари Льо Пен - 1
Снимка: БТА/AP

Манюел Макрон ще спечели първият тур от изборите във Франция, съобщи The Telegraph.

Това показват проучвания на BVA. Според него доверието към независимия кандидат за президент продължава да расте. Той вече изпреварва кандидатът на националистите Марин Льо Пен.

Проучването не дава прогнози за балотажите. Смята се обаче, че там Макрон лесно ще надделее над Льо Пен.

Очаква се той да спечели първия тур с 26% срещу 25% за Льо Пен. В същото време доверието към кандидата на консерваторите непрестанно пада. В момента Франсоа Фийон има подкрепата на 17% от избирателите. Преди кампанията той се считаше за фаворит на предстоящия вот.

Скандал с неправомерно назначение на жена му обаче се отрази на доверието към него. В момента Фийон е разследван и за връзки с Русия.

Макрон е бивш финансов министър от правителството на социалистите. Той обаче отказа да се яви на първични избори в партията. В момента той е независим кандидат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦОЛЕ

    1 0 Отговор
    И ТИЯ СА КРАДЛИВИ И ЛЪЖЛИВИ КАТО НАШТЕ
  • 2 no name no face no number

    0 2 Отговор
    всички политици са зарисими от средства за масово разплащане и все пак на балотажа дано Льо Пен спечели
  • 3 Защото САЩ и СОРОС не не месят!

    0 0 Отговор
    Олян как победи и спря Доменик Строс Кан? А ? ДеРмократично по американски! И Ольон спря "Мистрал" но не спря "Кузнецов"! СЛАВА РОСИИ! Интересно! Русия сама при това КОЛОНИЯ на САЩ, 95% от среден и голям и' бизнес е под американски олигарси и ВСИЧКИ ТРЕПЕРЯТ ! ! ! Слава РОССИИ ! Русия 100 Милиярда долара ежегодно колониална такса! Русия изплати ЛЕНД ЛИЗА на Щатите през 2006та! Русия тази година приключва с изплащането на дълговете на СССР! Русия поема всички финансови нагрузки на бившите СССР републики! А какво ще стане след като Русия смени Колониалната си Конституция и стане НЕЗАВИСИМА СУВЕРЕННА Държава? О о о. Бой ? Путин следва да спечели изборите и в ПЕРИЬОД! Да живее Русия и ние с нея!
  • 4 Русия опрости 95 Милярда дълг от Куба!

    0 0 Отговор
    И ние може също да спечелим от БулЕхит! Само да щтракнем с пръст! И на Брюксел - среден пръст!

    Коментиран от #6

  • 5 Нафарфорий

    2 0 Отговор
    Льо Пен ни трябва, не тоя пубер, дето ще ислямизира франция!
    Европа трябва да изгони ислямската сган заедно с еврогейците, които ги защитават!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  • 6 декстоп

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русия опрости 95 Милярда дълг от Куба!":

    Докато ни управляват Соросоидни тарикати и техните лакеи като Баце, нито БулЕксит нито Булживот ще има. Виж, за Россия вероятно си прав и по-добре да си прав! Уважавам и Путин, но не зная тук как бихме се оправили, докато системата се управлява от задкулисието на власт. Някои го наричат ДС, но не е ДС, макар да има хора и от там в задкулисието. Организацията е далеч по-стара от бившето ДС. тя е и наднационална. Просто пипалата и тук ни яхат и мачкат отдавна. затова нито бяхме соц, нито сме пазарна икономика нито демокрация, но каквото и да сме, ние сме колониална прислужница. Начелбо с тикви и корнишончетата им на власт, послушни на задкулисието. не видя ли лукавата щастлива усмивка на Баце след вота? Е, задкулисието си продължава а предните му пионки са щастливи. Юрофундовете ще се усвояват, ние пак робско стадо на мижави доходи и с вредни законотворци на лапачка. Нищо добро и нищо хубаво ново за нас не идва поне скоро. Мари льо пен очевидно е в немилост и на плановете на задкулисието. както и местните и други националисти. но вационалистите са инстинкт за самосъхранение, докато задкулисието гледа глобално да дирижира и печели. Льо пен е за предпочитане. казвам го с тъга, защото идеята за един по-човечен и добър свят не е отсега. но много са лошите хора тук и по света за да стане скоро, ако и едва ли?
Новини по държави: